Fesztivál

2022.10.14. 19:50

Szüreti dalos felvonulást és kórustalálkozót rendeztek Gárdonyi Géza emlékére

Bor-dalok néven tartották meg péntek délután a Gárdonyi Géza Kórusfesztivált Egerben.

B. D.

A Bárány utcától a Cifrakapu térig vonultak

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A zenés, hangulatos rendezvény A bor útja elnevezésű szüreti dalos felvonulással kezdődött, melynek útvonala a Bárány utca 2-től indult. Végigmentek a Dobó téren át egészen a Cifrakapu térig. Útközben a résztvevő kórusok több helyen megálltak, zenével köszöntötték a járókelőket, néhány helyen pedig pohárköszöntőt is kaptak a vendéglátóhelyektől.

– Az útvonalon megálltunk a Kis Dobó tér sarkán lévő Bikavér borozónál és a Zenepavilonnál, ahol daloltunk. Voltunk a Gárdonyi-szobornál, a Minaretnél és a Servita templomnál is. Végül a Servita térre mentünk, az volt a végállomásunk, a koncert helyszíne – mondta portálunknak Hegyesi-Hudik Margit énekművész, karnagy.

A rendezvény szervezője kiemelte, egy kisbíró gondoskodott a felvonulás vezetéséről, kurjongatással és ostorcsapkodással teremtette meg a jó hangulatot. Ezzel szerették volna felhívni a figyelmet az esti koncertre, amit a Régi Cifrakapu Iskola Süllős termében tartottak. A zenés eseményen hét fellépő, négy egri és három vidéki kórus lépett fel, többek között az Egri Csillagok Népdalkör, a Kékibolya Honvéd Népdalkör, valamint az Egri Fertálymesteri Testület Férfikara is.

Az eseményt Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulójára rendezték meg az Egerhez kapcsolódó borkultúra népszerűsítése érdekében, s hogy felhívják a figyelmet az író borhoz fűződő dalaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában