Gáz

2022.10.04. 16:18

Több száz liter gázolaj folyhatott szét az egri utcában

A kiömlött üzemanyagot homokkal szórták fel. A mentés folyamatban

Sz. M. L.

Fotó: Daniel Beran/ Heves Megyei Hírlap

Az Eger Hírek információi szerint a Városgondozás Eger Kft. egyik kukásautója sérült meg abban a balesetben, ami kedden kora délután történt a cég Homok utcai telephelyének közelében.

Úgy tudjuk, a cég kukásautója egy, a cég által karbantartás alatt álló, kereszt víznyelőre hajtott rá, ami beszakadt alatta. A felcsapódó fémrács súlyos sérülést okozott a jármű üzemanyagtartályán, ezért a Homok utca egy jelentős szakaszán szétfolyt több száz liternyi gázolaj. Az utat homokkal szórták fel, a kukásautó mentése jelenleg is folyamatban van. Természetesen az esetről érdeklődtünk a városgondozásnál is, ám még nem kaptunk választ. Aki teheti, kerülje el a környéket.

Portálunk megkereste az ügyben Juhász Gézát, a Városgondozás Eger Kft. vezetőjét.

−  A hír annyiban helytálló, hogy a Városgondozás Eger Kft. Homok utcai bejárata előtti vasúti átjáró előtt, az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kukás kocsija meghibásodott, melynek következtében nagyobb mennyiségű olaj folyt a közútra. Munkatársaink homokot juttattak az olajfolyásra, melyet a holnapi napon eltakarítunk. Az útszakaszon rövid idő elteltével már lehetett közlekedni. Az esetet az Egri Hulladékos cég munkatársa jelentette a rendőrségnek illetve a katasztrófavédelemnek - közölte Juhász Géza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában