Művészet

2022.10.01. 19:13

Vera Molnar és Laszlo Horvath barátságán alapul a Leképezések című egri kiállítás

Megnyílt Vera Molnar és Laszlo Horvath Leképezések című kiállítása szombaton délután Egerben, a Kepes Intézetben.

F. V. E.

A tárlat megnyitója után a közönség megszemlélhette a művészek remekeit

Forrás: s: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mindkét művész magyar származású, francia állampolgárok, akik csodálatos alkotásaikkal év végéig az egrieket és a megyeszékhelyünkre látogatókat is elkápráztatják. 

A tárlat létrejötte az alkotók közötti barátságon alapul. A kiállításon megtekinthető művek dokumentálják Vera Molnar és Laszlo Horvath különleges kapcsolatát. A látogatók megtapasztalhatják például azt az alkotói módszert, ami meglátja a váratlan lehetőségeket a formákban. 

A tárlat rendezésekor fontos szempont volt, hogy hangsúlyozzák, mindkét kiállító alkotásaiban egyszerre jelen van a konstruktív látásmód, de a festői ábrázolás is. 

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Dr. Bán András művészettörténész nyitotta meg a tárlatot. 

– Verához nagyon régi szakmai kapcsolat fűz, nehéz róla másképp beszélni, mint személyesen. A hetvenes évek vége felé ismerkedtünk össze, ő most 98 éves, jelenleg is dolgozik és computeren alkot – ismertette dr. Bán András. 

Laszlo Horvath dokumentumfilm-rendező és fotográfus, 1967 óta él Franciaországban. Dolgozott televíziónál vágóként, rendezőként, s egyebek között színházi előadásokat is filmezett. Művészeti alkotásainak legfontosabb részét a fotográfia jelenti 2010 óta. Az első kiállítása 2013-ban volt Franciaországban.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A megnyitót követően a Báder Elemér Quartet zenéje csendült fel élőben, s a résztvevők a csodás dallamok kíséretében nézhették meg a műalkotásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában