Lovagok

2022.11.13. 11:24

A magyar lovas nemzet történetéről mesélnek Egerben

A Szent György Lovagrend Heves megyei priorátusa november 19-én, szombaton tíz órakor rendezi a Civil Közösségek Házában a XX. Dr. Renn Oszkár Tudományos Emlékülését, melynek témája a magyar lovasság története a honfoglalástól napjainkig – tudatta Balogh Tibor Tamás, a lovagrend nagypriora.

Sz. M. L.

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Az eseményen dr. Varga Eszter lovagdáma, dr. Renn Oszkár Az ember címmel tart előadást, majd Ádám Barnabás ezredes a Honvéd Huszár Díszegység parancsnokának a témája a magyar lovasság története a haderőszervezet tükrében. Tizenegy órától Kovács László nyugalmazott alezredes az erdélyi hadjárat lovassága 1916-ban, majd Herman István, a lovagrend tagja Két roham 1914, 1941 címmel tart előadást, végül Kerékgyártó József lovag A megtestesült eskü – a csapatzászló témával zárja az eseményt. Az emlékülés végén hirdetik ki azon pályázatok eredményét, melyet korábban középiskolásoknak hirdettek meg.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában