Aláírásgyűjtés

2022.11.11. 18:00

Az egri Mi Hazánk azt szeretné, hogy kártalanítsák a kirúgott oltatlan dolgozókat

Egerben is gyűjtenek.

Sz. M. L.

Dr. Pápai Ákos, a Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati képviselője

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Mi Hazánk Mozgalom egri szervezete is azok érdekében akik a koronavírus elleni védőoltás elutasítása miatt kényszerültek fizetés nélküli szabadságra vagy munkahelyük elhagyására. Csütörtökön Bognár Ignác, helyi elnök vezetésével a Széchenyi utcában, a Kepes Intézet közelében gyűjtötték a kézjegyeket azoktól, akik egyetértettek az elképzeléseikkel. 

A mozgalom célja, hogy a munkájukat elvesztett vagy fizetés nélkül maradt egészségügyi, közigazgatási vagy pedagógiai dolgozók kártérítésben részesüljenek. Dr. Pápai Ákos, a mozgalom megyei elnöke elmondta, meg tavaly télen nagyjából harminc egri vagy Egerben dolgozó ember kért segítséget emiatt tőlük. Mint kiemelte, volt olyan, aki úgy érezte, az oltás miatt közvetlen életveszély fenyegeti, emiatt megtagadta a vakcina beadását, habár munkaköre miatt kötelező lett volna. A mozgalom szerint a covid oltások gazdasági jólétet hoztak sokaknak, másokat viszont rossz anyagi helyzetbe taszítottak.

Az aláírásgyűjtést folytatják a következő hetekben is, kitűzött cél nincs, addig standolnak, míg akad olyan, aki egyetértését fejezi ki kézjegyével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában