Tiltakozás

2022.11.03. 20:36

Az újhatvaniak is megmentenék bezárásra ítélt postájukat

Az újhatvaniak sem szeretnének megválni a településrészen működő postahivataltól.

T. O.

A hatvani városvezető levélben fordult az illetékesekhez az újhatvani posta megtartása érdekében

Forrás: Beküldött

Mint ismert, nemrég napvilágot látott a tervezet, hogy mely hivatalokat érinti az energiatalarékossági intézkedés, s ezek között szerepel az újhatvani mellett a vasútállomáson működő postahivatal is. A bejelentés után nem sokkal ellepték az internet közösségi oldalait azok a kommentek, amelyek kiállnak az újhatvani posta mellett.
Horváth Richárd polgármester levelet írt a Magyar Posta vezérigazgatójának és az infokommunikációért felelős államtitkárnak, kérve: tegyék lehetővé a 3-as számú, újhatvani postahivatal további nyitvatartását.

A városvezető közösségi oldalán egyebek között azzal indokolta kérelmét, hogy a posta bezárásával november közepétől a Kossuth téri, 1-es számú postára hárulna a teljes forgalom. Az újhatvani városrészben élő több mint nyolc és fél ezer embernek, köztük időseknek a város másik felébe kellene eljutniuk, ha igénybe szeretnék venni a szolgáltatást a sok esetben egyébként is nagyon forgalmas belvárosi postán. Hangsúlyozta: a lakosok a Hatvani Konzultáció keretében kiemelt problémaként és igényként jelölték meg az újhatvani postai szolgáltatás fejlesztését. Ekkor az önkormányzat saját költségén vásárolt és felújított egy nagyobb épületet, amit a Magyar Posta igényei szerint alakítottak ki 40 millió forintból. A bérleti díjat kedvező konstrukcióban, havonta csaknem 36 ezer forintban állapították meg, ami azóta is változatlan.

A polgármester kiemelte: a posta olyan alapszolgáltatás, amelyhez mindenkinek könnyedén hozzá kell férnie, ezért stratégiai fontosságúnak tartják, hogy az újhatvani 3-as számú posta tovább működjön a téli hónapokban is. Ennek érdekében kérte Simon Csillát, a Magyar Posta megbízott vezérigazgatóját és Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkárt, hogy tegyék lehetővé az újhatvani postahivatal nyitvatartását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában