Tüntetés

2022.11.03. 19:16

A lakosok számára nagy problémát okozna, ha bezárna a mátrafüredi posta + fotók

Demonstrációt tartottak a postabezárások ellen Mátrafüreden csütörtök délután.

B. D.

Feketeszalagot kötnek fel a posta falára

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Egy fekete szalagot kötöttek fel Mátrafüreden a posta kapujára, ezzel jelezve a vidéki kistelepülések reménytelenségét.

– A listában, amiben arról van szó, hogy mely postákat zárják be, megjelent a mátrafüredi is. A mátraházait azonban nyitva tartják, de azon a településen kevés ember lakik. Azonban a mi községünkben közel 800 lakos van, ezért fontos lenne számunkra, ha ez maradna meg központi elosztó postának. Azért is lényeges, mert Mátrafüreden három idősek otthona van, ahová a postára sok idős jár az ügyeiket intézni, a másik településre pedig az átutazás túl körülményes lenne. Továbbá a mozgáskorlátozottak számára is gond nélkül látogatható a mátrafüredi posta. Szeretnénk, ha lenne kommunikáció a posta és az önkormányzat között, mi is próbálnánk segíteni, hogy továbbra is nyitva maradhasson. Írtunk levelet a vezérigazgatónak is, amiben felajánlottuk a segítségünket, és kértük, hogy ne szüntessék meg, vagy pedig a mátraházait telepítsék át Mátrafüredre – ismertette a posta demonstráció okait Faragó Tamás, a Jobbik Heves megyei alelnöke, választókerületi szervező.

Az eseményen a megírt levélből is olvasott fel részeket:
– Kérem arra a helyi képviselőket, az országgyűlési képviselőt, segítsenek nekünk, hogy a posta tovább üzemelhessen. Dudás Róbert országgyűlési képviselő a parlamentben felszólalt, hogy a Szerencsejáték Zrt.-nek lehetősége lenne segíteni a postákat, hiszen ők kapcsolatban vannak egymással. Mivel az összes termékét árulja a posta, így nekik is nagy kiesést jelentene a bezárás. Reméljük, egy szerződésmódosítással vagy új szerződéssel megoldható a jelenlegi helyzet. Például egy téli szerencsesarok bérlésével akár a fűtésben is segíthetnének.

– Mindenképpen szeretnénk megoldani a problémát, mert a lakosok számára is nagy probléma. Sok minden bezárt és nehéz helyzetbe került az elmúlt időszakban, szeretnénk, ha a posta legalább megmaradna – hangsúlyozta Faragó Tamás. Továbbá közölte, már feladták a levelet elsőbbségivel, s várják a választ, a kommunikációt.
A tüntetésen aláírásgyűjtést is szerveztek közösen a 2-es postával azért, hogy ne zárják be azokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában