Városszépítés

2022.11.02. 18:47

Egyre virágosabbá válik Eger, közel ötvenezer növény díszíti hamarosan

Folytatódik a kétnyári virágok ültetése a megyeszékhelyen.

Sz. M. L.

Nem marad a város virág nélkül

Forrás: Facebook/Városgondozás Eger Hivatalos

Virágot kapott a belvárosban található patakparti kővályúk egy része is már a Városgondozás Eger Kft. hivatalos Facebook-oldalának posztja szerint.


Mint írták, már a Tűzoltó tér is a virágokkal pompázik. Az ottani ágyásokba nefelejcs és nagyvirágú árvácska került. Juhász Géza, a városgondozás ügyvezetőjének tájékoztatása szerint, összesen negyvenkilenc ezer kétnyári virág – árvácska, nefelejcs –, valamint ezeregyszáz díszkáposzta kerül a város már megszokott pontjaira. 

– Jelenleg 44 ezer 590 növény díszíti már a virágágyásokat, ládákat. Ültetés még az Olasz és Malomárok utca sarkán, Felnémeten, és a Brendon üzlet környéki kazettákban várható. Ezen a héten az Eszterházy terelő szigeteinél folyik a virághagymák ültetése  szerdán és csütörtökön, utána az Érsekkert szökőkút következik, illetve szerdán az árvácskák ültetése halad Olasz utcánál – ismertette. Hozzátette, a virághagymák, a korai telt virágú tulipán és korai jácint ültetése szintén folyamatban van, melyből tavasszal tizenhétezer borítja virágba városunkat.  

Ferenczy Tamás, Eger főkertésze portálunk kérdésére elmondta, telt virágú, korai hagymásokat ültetnek, hogy megelőzzék az előző években jelentkező csúszást. A hagymás növények kései virágzása miatt ugyanis az egynyári növények kiültetéséhez nem tudott időben hozzáfogni a városgondozás. 
– Újdonság, hogy jácint is kerül a közterekre, ez korábban nem volt jellemző. Beszállítót is váltottunk annak érdekében, hogy jobb minőségű növényeink legyenek – ismertette a főkertész.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában