Megállapodás

2022.11.17. 12:06

Együttműködnek a tűzoltók és az egri egyetemisták

Együttműködési megállapodást kötött az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

B. D.

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az EKKE rektora és Csontos Ambrus, a HMKVI igazgatója

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az EKKE és a katasztrófavédelem közötti együttműködés azért jött létre, hogy a 2008 óta tartott partnerségüket kibővítsék, ennek keretében gyakorlati terepet, helyszínt biztosítanak a mozgókép-és médiaismeret szakos hallgatók számára.

– Az egyetem régióban betöltött szerepe nem csak a kutatásra és az oktatásra korlátozódik, hanem harmadik missziós szerepe is van, ami azt jelenti, hogy a cégekkel, gazdasági szereplőkkel is kapcsolatot tartsanak. Szeretnénk, hogy a partnereinkkel megvalósuljon a tudástranszfer mindkét oldalról, ami mindkét fél számára előnyös. A több éves együttműködés során a katasztrófavédelem szakemberei tartanak kurzusokat az egyetemen, de most ezt szeretnénk kibővíteni. Célunk ezzel az együttműködéssel, hogy gyakorlott szakemberként lépjenek ki az egyetemről a friss diplomások – hangsúlyozta dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az EKKE rektora csütörtök reggel a Líceumban.

– A tanulmányaik elvégzése után a fiatalok tele vannak ambícióval, s ilyenkor fontos, hogy milyen közegbe kezdenek el dolgozni. Az EKKE-vel való együttműködés kibővítésével a mozgókép-és média szakos hallgatók betekinthetnek a tűzoltók mindennapi életébe, feladataiba. Ezáltal a katasztrófavédelem is tükröt kap arról, hogy milyennek látja őket egy kívülálló. Úgy gondolom, ez egy izgalmas feladat, ami érdekes világot nyithat meg előttünk – emelte ki Csontos Ambrus, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dandártábornoka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában