Polgármesteri hivatal

2022.11.04. 14:06

Fákat és a cserjéket szállít az önkormányzat Egerben

Még pénteken megérkezik 19 helyszínre a közel 100 fás szárú növény.

HEOL

A 2022-es városi költségvetésben, az egri polgármesteri hivatal javaslatára egymillió forintot különítettünk el a Zöldebb Egerért – Fogadja örökbe egy fát program elindítására – tájékoztatta portálunkat pénteken az egri közgyűlés vezetése

Mint közölték, még pénteken megérkezik 19 helyszínre a közel száz fás szárú növény, amely után az igénylők feladata lesz a fák és cserjék elültetése, majd gondozása. Egyebekközött díszalma és portugál babérmeggy fák, gömbakácok, Szent László hársak, mutatós vérszilvafák, díszgalagonyák és örökzöld kúszó borókák kerülhetnek végleges helyükre a hétvégén.

Az egri lakosok ez év május 5-től, ingyenesen igényelhették a fákat és bokrokat a szebb, zöldebb, komfortosabb lakókörnyezetük megteremtéséért.

A meghirdetést követően rengeteg igénylés, helyszínjavaslat érkezett az önkormányzathoz, amit a beérkezés sorrendjében, a keretösszeg erejéig tudnak teljesíteni. A nagy sikerre való tekintettel remélik, hogy – amennyiben anyagi lehetőségeink engedik – a programot jövőre is folytatni tudják.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában