Ivóvíz

2022.11.22. 07:00

Büdös vízre panaszkodnak Feldebrőn

Újra felháborodtak a feldebrőiek a „klórszagú” víz miatt. Rendesen fizetik a számláikat, de van, hogy napokig nem merik meginni, ami a csapból folyik.

F. V. E.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Feldebrőn, Aldebrőn és Tófaluban november 8. és 11. között volt az ivóvízhálózat ütemezett fertőtlenítése. 

Több olvasónk jelezte, hogy a tevékenység hatását jóval tovább érezték, mint amiről az értesítőben szó volt, még 16-án is uszodára emlékeztető szagú víz folyt a csapokból. 

Már azt hitték  lakosok, hogy fellélegezhetnek, de mindössze két napig élvezhették az elvárásoknak megfelelő, íztelen és szagtalan vizet. Szombaton, 19-én ismét tapasztalták a fenti problémát. Az egyik helyi facebook csoportban téma, hogy más is tapasztal-e hasonlókat, s már 15 megerősítő komment érkezett a posztra. 

Portálunknak is beszámolt az esetről az egyik helyi lakos.

– Nem elég, hogy jóval tovább érződött a fertőtlenítés hatása, mint az értesítőben szerepelt, most bejelentés nélkül büdös a csapvíz, s nem ez az első ilyen alkalom. Egyébként sem szívesen innánk meg a szaga miatt, de nem is merjük, mert nem tudjuk, nem ártalmas-e akár nekünk, akár a gyerekeinknek – mondta el a Heol-nak Gál Gabriella, feldebrői olvasónk. Ilyenkor napokig próbálok nem mosni, mert a ruhák is „klórszagúan” kerülnek ki a gépből, s az egész lakásban érezni, de ennyi ideig már nem tudom halogatni. A tervezett fertőtlenítés miatt egy hétig halmoztam a koszos ruhákat, erre most megint ugyanott tartunk. Az is bosszantó, hogy ilyenkor hajmosás és zuhanyzás után olyan, mintha az uszodából jöttünk volna ki. Rendesen fizetjük a vízszámlákat, cserébe ebben a hónapban már több, mint egy hete nem az elvárható, színtelen és szagtalan víz folyik a csapokból, tette hozzá.

Vissza-vissza térő problémáról van szó, ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk, nem ez volt az első eset, hogy a feldebrőieknél a büdös víz folyik a csapból. 

Portálunk a mostani esettel kapcsolatban is megkérdezte a Heves Megyei Vízmű Zrt-t, hogy mi okozta a november 19-én kezdődő, be nem jelentett „klórszagú” vizet, s arra is kíváncsiak voltunk, ha nem történt beavatkozás, miért érezhetik ezt a lakosok már többedik alkalommal.  

– A településeken kihirdetett november 8.-11. között történt hálózat fertőtlenítésen kívül a települési vízellátó rendszerén egyéb beavatkozások nem történt. A hálózat fertőtlenítést követően az érintett települések mintavételi helyein akkreditált vízvizsgálatokat végeztünk, amelyek nem jelezték az aktív klór értékét az ivóvízben. Vállalatunk ügyfélszolgálatára fogyasztói bejelentés nem érkezett az érintett településekkel kapcsolatos esetleges vízminőségi problémákról – fogalmaztak megkeresésünkre. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában