Tervek

2022.11.07. 13:31

Itt az egri elkerülő új nyomvonala + videó

Mint ismert, a megyeszékhelyt a forgalomtól megóvó útra több terv készült. Videón a külső, a belső és az új nyomvonal.

Sz. M. L.

Remélhetőleg csökken a belváros forgalma, ha megépül az elkerülő

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Két hivatalos nyomvonal-terv van, egy külső és egy belső. Mindkettőt bejártam már, véleményem szerint mind a két lehetséges útvonalnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Egy civil javaslat nyomán most egy harmadik útvonalterv, a "zöld útvonal" is körvonalazódik, ez a verzió a hivatalos külső és belső nyomvonaltervek közti területre lett felrajzolva – tette közzé Keresztes Zoltán (Momentum), az elkerülővel kapcsolatos lakossági egyeztetésekért felelős önkormányzati biztos.
 

Mint írta, a szemléltetés kedvéért készült a videó a három verzióról, ebben térképeken és műholdfelvételeken láthatók a felrajzolt útvonalak. Ennek a videónak az első része a Kistályai-Tihamér területen mutatja be, hogy pontosan merre megy a három útvonal. 

Mint ahogy arról már beszámoltunk, múlt héten dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő bejelentést tett az egri tehermentesítő út helyzetéről. 

– Köszönettel tartozunk azoknak az egri polgároknak, akik észrevételt tettek a tehermentesítő út nyomvonalával, az esetleges problémákkal kapcsolatban. Ezeket a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szakemberei kiértékelték, figyelembe vették. Olyan nyomvonalat sikerült végül kialakítani, ami minden korábbi problémát kiküszöböl – jelentette ki a honatya. Novemberben lesz egy egyeztető fórum a NIF felelős képviselői és a környék települései polgármestereinek részvételével, már az új nyomvonalról. Ezt követően elkészülhetnek a környezettanulmányok, tájékoztatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában