Ítélkezés

2022.11.02. 16:04

Kapott egy pofont az ittas nő, hozta a kést és megszúrta a szintén részeg párját

Az Egri Törvényszék csütörtökön tart tárgyalást abban a büntetőperben, amelyben egy nőt emberölés bűntettének kísérletével vádol a Heves Megyei Főügyészség. A legutóbbi – közel egy hónappal ezelőtt tartott – tárgyaláson a bíróság befejezte már a bizonyítást, így ítélethozatal várható.

S. S.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A vádhatóság azért indítványozza a felelősségre vonást, mert álláspontjuk szerint a nő tavaly nyáron – italozás közben – mellkason szúrta az élettársát. A vádirat szerint R. D. M. élettársi kapcsolatban élt a sértettel, a vádbeli cselekmény idején közös gyermekükkel volt terhes. A viszonyuk nem volt feszültségtől mentes.

A bűncselekmény elkövetését megelőzően pár nappal az asszony olyan kijelentést is tett, hogy le fogja szúrni a párját. A fenyegetőzésből aztán 2019. augusztus 17-ére virradó éjjel valóság lett. Történt mindez úgy, hogy előző estétől a vádlott és a sértett egy baráti párral négyesben szórakoztak, italoztak. Hajnali egy óra körül a nő és az – addigra erősen leittasodott – sértett között ismét féltékenységi vita bontakozott ki.

A szóváltás hevében a férfi egy alkalommal tenyérrel arcon ütötte várandós párját. Az összetűzést és a testi fenyítést követően a nő kiment a konyhába, magához vett egy hat centiméteres pengehosszúságú kést, és amikor visszaért, a szúróeszközt jobb kezében, mellmagasságban, heggyel előre tartva a szobaajtóban állt meg. Ezután a vádlott és a sértett nagy lendülettel egymás irányába indultak, majd összeütköztek.

Az összecsapás során a terhelt a párját oly módon szúrta meg, hogy a kés hegye a férfi mellkasába hatolt. Szakértői véleményre alapozva a vádhatóság azt állítja: a sérülés közvetlen életveszéllyel járt, melyet az időben alkalmazott műtéti beavatkozás hárított el. Annak hiányában a férfi meghalt volna. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában