Tájékoztatás

2022.11.29. 11:43

Keddtől ideiglenesen zárva tart a sástói kilátó, aminek izgalmas a históriája

Egy telekommunikációs cég végez munkálatokat a toronyban. Később azonban érdemes visszatérni, izgalmas a kilátó története.

Sz. Sz. I.

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Keddtől tizenegy napon keresztül újra zárva tart Sástón a kilátó, tájékoztatott a gyöngyösi Városgondozási Zrt. Közlésük szerint november 29. és december 9. között külsős telekommunikációs cég végez munkálatokat a kilátóban. A városgondozás arról is hírt adott, hogy a sástói park ezen időszak alatt is látogatható, valamint ezen felül minden szolgáltatása elérhető lesz a vendégek számára.

A sástói kilátónak a története is izgalmas: 53 méter magas, Romániában gyártották és eredetileg a Szeged melletti Algyőre olajfúró toronynak szánták, de ilyen célra nem használták, mert nem felelt meg a magyarországi szabványoknak. Sástóra kis átalakítás után, 1973-ban került. A korábbi 1961-ben épült 10 m magas fakilátó helyére állították fel. Ne sajnáljuk a fáradságot a feljutáshoz, mert teraszairól gyönyörű kilátás tárul elénk. Tiszta időben még a Tiszáig és a Budai hegyekig is ellátni - írja a Mátra turisztikai oldala. 

 

.

Forrás: Czímer Tamás
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában