Márton-nap

2022.11.15. 15:08

Lámpákkal vonultak, zenéltek Feldebrőn

Márton-napi rendezvénytől volt hangos a múlt hét végén a község. Jakab Ernő polgármester szerint ez az évente ismétlődő esemény egyre nagyobb érdeklődésnek örvend.

S. S.

A legkisebbek sétája a templomparton

Forrás: HMH

– A mostani rendezvényünk kezdetén a gyermekek lámpásokkal vonultak fel a templompart körül. Ezt követően a LiArt Zeneiskola feldebrői telephelyének növendékei Márton-napi dalokat játszottak citerán furulya- és gitárkíséret mellett – sorolta a a falu vezetője. 

Mint megtudtuk, az utóbbi produkcióban a felkészítő Vámosi László, a Kápolnai Tarnavölgye Általános Iskola igazgatója volt. Rajtuk kívül a Feldebrői Asztalos János Óvoda és Mini Bölcsőde gyermekei is nagy izgalommal készültek a rendezvényre. 

– Nem volt véletlen az izgalom, hiszen a kedves idelátogatókat az apróságok ünnepi műsorral lepték meg, melynek helyet a Szent ­Márton-templom adott. A vendégeket zsíros kenyérrel és ­süteményekkel, teával és forralt borral láttuk vendégül. A sötétedés beálltával tűzzsonglőr műsora kápráztatta el a látogatókat – tette hozzá Jakab Ernő. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában