Fejlesztés

2022.11.12. 08:17

Nagysebességű interneten szörfölhetnek majd a domoszlóiak

A kivitelezés miatt januárig esetleges útlezárásokra is sor kerülhet.

Sz. Sz. I.

Domoszló teljes területe érintett a kivitelezés során

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Domoszlón folyamatban van a 30 Mbps sebességű internethálózat kiépítése a Digitális Nemzet Fejlesztési Programban, tájékoztatott Paulenka Richárd polgármester. Közlése szerint ez elsősorban a jelenlegi távközlési szolgáltató, a Magyar Telekom távközlési oszlopainak, másodsorban az áramszolgáltató villanyoszlopainak igénybevételével történik.

– A munkafolyamat során bizonyos meglévő oszlopok cseréje, új oszlopok telepítése, meglévő oszlopokra optikai kábel kiépítése, és a tervekben meghatározott oszlopokra FTTH doboz telepítése történik. A kivitelezés a település minden közterületét érinti, de kiemelten a következő utcákat és tereket: az Ady Endre, Dankó Pista, Dózsa György, II. Rákóczi Ferenc, Kossuth Lajos, Petőfi Sándor, Mező és Sport utcákat, valamint a Deák Ferenc teret. A kivitelezés ideje alatt – amelynek várható befejezése 2023. január 1. – számítani kell esetleges útlezárásokra, korlátozásokra – tájékoztatott Paulenka Richárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában