Kór

2022.11.02. 16:02

Nem akarták kivágni, elpusztult az óriásbetűk előtti tuja Selypen

Lőrinciben a selypi kereszteződésben – ami a település talán legforgalmasabb csomópontja – két éve adták át a településrész nevét formázó óriásbetűket és mögötte egy piros szívet, ami az arra járók kedvelt gyülekezőhelye.

T. O.

Korábbi felvétel a tujáról

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

A diákok a közelében találkoznak, sokan fotózkodnak előtte, s akadnak, akik a ballagási vagy az esküvői képeket is ott készítik. Karácsonykor és húsvétkor pedig a szabadtéri civil kezdeményezések középpontjául is szolgál.
A felirat előtt azonban egy rég ültetett tuja található, amely mind a Petőfibánya, mind pedig a Zagyvaszántó felől érkezők elől eltakarja a látványt. Több kísérlet történt már az eltávolítására – e sorok szerzője a polgármestert és a jegyzőt is megkereste ez ügyben, felajánlva, hogy más helyen pótolja a kivágott egyedet –, de senki nem vállalta a felelősséget.

A természet most „megoldotta” a problémát. Ahogy a környéken mindenfelé, ezt az egyedet is elérte az efféle oszloptuják újabban tapasztalható, végzetes betegsége, s rövid idő alatt a betűk előtti szoliter is erre a sorsra jutott. Most már csak el kell távolítani, és pótolni – más helyen.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában