Kezdeményezés

2022.11.08. 08:20

Önerőből építették meg a bringaparkot Gyöngyössolymoson

A tehetséges gyerekek továbbfejleszthetik általa a technikai tudásukat.

Sz. Sz. I.

A bringás fiatalok szögeltek, csavaroztak, földet ástak, követ lapátoltak az edzőpályájukért

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Nemrégiben adta át Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára azt a bringaparkot, amelyet a Mátra Biker kerékpárklub lelkes tagsága épített kerékpárkedvelő gyerekek és szüleik részvételével. Dr. Záray László, a klub elnöke a bringaparkkal kapcsolatban először arról beszélt, hogy küldetésüknek tekintik a biciklisport megszerettetését Gyöngyösön és a Mátrában. Mint mondta, olyan aktív, egészségtudatos, példaértékű közösségi életformát kívánnak mutatni, amely pozitív hatással van tagjaikra, követőikre, a felnövekvő generációra. 

– A céljaink elérésének fontos része az, hogy arról döntöttünk több mint egy éve, hogy legyen utánpótláscsapat, s legyen pályánk is. Egyik tagunk, Gémesi Péter, aki a Testnevelési Főiskolán szerzett edzői képesítést, vállalta, hogy foglalkozik a gyerekekkel. Csatlakozott hozzá pár segítő is, például Jurecska Mátyás, aki régi mátrai bringás és képzett freestyle kerékpáros, továbbá az erőnléti edzőnk, Soltész Gábor. Csárdás László, a gyöngyössolymosi iskola egykori igazgatója, jelenlegi testnevelőtanára fedett helyet biztosított nekünk a téli edzésekhez. Pályázati forrásból vásároltunk 22 Merida hegyikerékpárt. Az első támogatónk Hangosi Gábor, a gyöngyösi Hűtőépítő Kivitelező és Kereskedelmi Kft. tulajdonosa volt, aki maga keresett meg bennünket, hogy partner a terveink megvalósításában. A bringapark helyét Asztalos Miklós polgármester biztosította, így a helyi labdarúgópálya melletti területen elkezdhettük a munkát. A bringapark megépítése a Mátra Biker és a gyöngyössolymosi önkormányzat közös projektje, társadalmi szerepvállalás és szülői összefogás eredménye. Hatalmas segítséget nyújtott Balog Tibor, a lőrinci Balog–Metál Kft., Dobróka Tamás, a He-Do Kft. és Szabó Zsolt, a helyi kőbánya tulajdonosa – összegezte dr. Záray László. 

A pálya fából készült akadályelemeit Gémesi Péter készítette el a gyerekekkel együtt, hiszen ő a szakmája szerint asztalos és fapadlóburkoló. 
Tíz–tizenöt gyermek aktívan részt vett a munkában a szüleikkel. Szögeltek, csavaroztak, földet ástak, követ lapátoltak azért, hogy a játszóterük és edzőpályájuk megépüljön. 
– Azért készült a pálya, mert ezek a teljesen hétköznapi bringás gyerekek egyetlen téli felkészítés után tavasszal már országos versenyről hoztak helyezéseket. Fantáziát látunk bennük, ezzel a bringaparkkal továbbfejleszthetjük a technikai tudásukat – jelentette ki Gémesi Péter. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában