Átadó

2022.10.27. 18:46

Klubtagok építették a gyöngyössolymosi bringaparkot + fotók

A Mátra Biker kerékpárosklub az utánpótlás nevelése érdekében vállalta az önerős pályaépítést.

Sz. Sz. I.

Újabb sportolási lehetőség

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Gyöngyössolymoson csütörtökön adták át azt a bringaparkot, amelyet a Mátra Biker kerékpárklub lelkes tagsága épített. Dr. Záray László elnök elmondta, hogy teljes mértékig önerőből, társadalmi összefogásból épült a pálya. 

– Mindenki beleadta a szaktudását, a szabadidejét, a gyerekek tucatjával lapátolták a szülőkkel és a klubtagokkal együtt a pálya talaját, vagy segítettek az asztalos klubtaguknak – aki egyben a gyerekek Testnevelési Főiskolát végzett edzője is – összeszögelni az ugratókat. A cél az utánpótlásnevelés, már nemcsak solymosi gyerekek járnak az edzésekre tucatjával, de Gyöngyösről és Abasárról is vannak érkezők – fogalmazott dr. Záray László.

A megnyitón megjelent Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára is. 

– Nemrég jelent meg az Eurobarométer felmérése, ami azt mutatja, hogy Magyarországon rendkívül keveset mozognak az emberek, 59 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy egyáltalán nem teszi. Ha ehhez hozzáadjuk azokat, akik saját bevallásuk szerint nagyon ritkán végeznek testedzést, akkor már a lakosság 74 százaléknál járunk. A kormányban az a feladatom, hogy ezen a helyzeten változtassunk. Sokat panaszkodunk, hogy nehéz az élet, mégis van, akinek 20, s van, akinek 30 kilóval is több a súlya, mint kellene. Több mint száz bringapark létrehozására adtunk már támogatást. De mindig az a legjobb, legsikeresebb, amelyeket úgy tudják felépíteni, hogy támaszkodnak a helyi erőkre, kerékpárosokra, és közösen találják ki, hogy mit is szeretnének. Gyöngyössolymostól nem kaptunk tavaly olyan pályázatot, amit támogatni tudtunk, de igazán nagyszerű dolog, ha itt szétnézünk, hogy végül nem is kellett nekik támogatás. Anélkül is sikerült megvalósítaniuk – összegezte Révész Máriusz.

Asztalos Miklós polgármester megköszönte a Mátra Biker klubnak, hogy elkészült a pálya. 

– Az önkormányzatunk, ha pénzzel nem is, de a terület átadásával tudta támogatni a klub terveit. Ennek a településnek a legnagyobb lehetőségei a sportcélú beruházások között vannak – emelte ki Asztalos Miklós. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában