Közlekedés

2022.11.11. 12:48

Pajtók Gábor: példás gyorsasággal elkészült az egri Vécseyvölgy utcai kereszteződés felújítása

Még figyelik, hogy jól hangolták-e össze a lámpákat a csomópontban.

Szabadi Martina Laura

Elkészült a kereszteződés

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Az egriek és minden idelátogató valahol gazdagodik a ma átadott beruházással. Ez az érték az a csomópont, amely a környező településekkel is összeköt mindent– mondta dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő.

Párját ritkítja, hogy egy félmilliárd forintos beruházást ilyen rövid idő alatt tökéletes minőségben meg tudtunk csinálni. Nemcsak biztonságossá, hanem könnyebbé, gyorsabbá teszi a közlekedést. Mozgáskorlátozottakat, s a látássérült honfitársainkat segítik a fejlesztések. Mindez az itt élő emberek életminőségére is hatással van.  Köszönet érte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő és a kivitelező szakembereinek is - emelte ki Pajtók Gábor. Hozzátette, a forrást a magyar kormány biztosította, amiért szintén külön köszönetet mondott.

 

Nagy Róbert, a NIF vezérigazgatója ismertette, nem új keletű elképzelés a csomópont rekonstrukciója, hiszen a tervek már 2011-ben elkészültek. 

– Kétszer a terv felülvizsgálata zajlott, végül 2020-ban született meg a kormánydöntés. Az előkészítés utolsó fázisában egyértelmű lett, hogy a Gárdonyi út vízvezeték korszerűsítése is része kell legyen a projektnek. Ez közel 60 millió forintból valósult meg. A HE-DO a beruházás többi részét pedig 472 millió forintból valósította meg, úgy, hogy még plusz elem is került bele a tervhez képest. A forgalomtechnikai változtatások nagy fejtörést okoztak, hiszen nem lehetett ezt a csomópontot teljesen lezárni a felújítás alatt. Illetve a vasúti közlekedést is fenn kellett tartani – emlékeztetett. 

Közölte, hat esetben változtatták a forgalmat. Tehát hat terelési technika mellett valósult meg a beruházás. A komfortos, biztonságos áthaladás immár biztosított a gyalogosok és az autósok részére is - tájékoztatott.

– Nagy hiányossága volt a csomópontnak, hogy nem volt gyalogosátkelő. Hét zebrát alakítottunk ki, lámpás lett a csomópont, három ponton a gépjármű forgalmat is lámpák irányítják. Reményeink szerint az összehangolás jól sikerült, ezt figyelni fogjuk még, s ha kell akkor a Magyar Közúttal finomhangolást végzünk. Várállomás mellett öt parkolót is kialakítottunk, melyet bárki használhat – sorolta a megvalósult fejlesztéseket. 

Forrás:  Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Hozzátette, hogy  a Gárdonyi utcában támfallal sikerült szintbe hozni a járdát, így megszűnt a lépcső, kerekesszékkel és babakocsival is könnyebb lett arra haladni. Kiemelte azt is, hogy a Dézsmaház és Vécsey Sándor utcák torkolatát egybeépítették, amely fontos közlekedésbiztonsági elem. Mint fogalmazott, a beruházást példaértékű együttműködés jellemezt. A vezérigazgató köszönetet mondott a szakembereknek, és balesetmentes közlekedést kívánt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában