Forgalmi problémák

2022.07.18. 13:55

Bizonytalanul indult a hétfő az egri Várállomás környékén

Nem egészen volt egyértelmű, hogy merre lehet menni a Vécseyvölgy utcában hétfő reggeltől.

Szabadi Martina

Forgalom a Gárdonyi Géza utca és a Vécseyvölgy utca kereszteződésében

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Július 18-tól ismét forgalmirend-változásra kellett számítaniuk az egrieknek a Várállomás környékén. A csomópont átépítési munkálatai ugyanis a következő ütemhez érkeztek, amelynek során valamennyi eddigi ideiglenes forgalomterelés megszűnik, így újra járható lesz Vécsey Sándor utca és a Vécseyvölgy utcai vasúti átjáró, ezt egy hete a a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. adta hírül. Tájékoztatásuk szerint tehát a terelések megszűnnek, s csupán a Vécseyvölgy utcán kell kétoldali útszűkületre számítani, azonban erre is biztosítják a kétirányú forgalmat sebességkorlátozással. Mint írták ez a forgalmi rend várhatóan négy héten keresztül megoldja a kivitelező számára a munkaterület megközelítését.

Hétfő reggel azonban nem mindenkinek volt egyértelmű merre mehet a kereszteződés környékén. A terelőtáblák, illetve az ideiglenes forgalmi rendet hirdető sárga táblák továbbra is kint vannak. Ottjártunkkor mindössze egy tétova sofőr és egy biciklis futár hajtott keresztül az átjárón, a többiek tanácstalanul méregették a kereszteződést és az elmúlt hetekben megszokottak szerint közlekedtek. Mivel a híradás szerint a terelések megszűntek, a helyszínen látottak alapján azonban nem egyértelmű, hogy merre és mennyivel lehet menni, ezért a NIF-nél érdeklődtünk arról, hogy most tulajdonképpen élnek-e még a forgalomkorlátozások.

Forgalom a Gárdonyi Géza utca és a Vécseyvölgy utca kereszteződésében
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Forgalomtechnikai változásokat bevezetni, forgalmi rendet módosítani úgy lehetséges, hogy a közúti jelzőtáblák kihelyezésének ideje alatt is – lehetőség szerint – zavartalanul bonyolódjon a forgalom, ne legyenek egymásnak ellentmondó jelzések. Mivel a megszüntetendő ideiglenes forgalmi rend nagy területet érintett, időbe telik a jelzőtáblák hatástalanítása, az új forgalomtechnikai elemek kihelyezése. A Tetemvár utcában időközben helyreállt a közlekedés, azóta zavartalanul használhatják a gépjárművezetők – tájékoztatta lapunkat a NIF. Elmondták azt is, hogy négy hét múlva még nem a teljes beruházás készül el, csak a Vécseyvölgy utat érintő szakasz. A kisforgalmú, lakóutca besorolású Zoltay utcában is lesz még korlátozás. Hozzátették, hogy a Vécseyvölgy utcai szakasz elkészülte után még van egy további ütem, mely a Dézsmaház és Vécsey Sándor utcákat érinti, azonban az országos közúton teljes útzárat már nem kell kialakítani.

Forgalom a Gárdonyi Géza utca és a Vécseyvölgy utca kereszteződésében
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A fejlesztés egyébként a Technológiai és Ipari Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A projekt során a balesetveszélyes csomópont 360 méter hosszon átépült. A gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében a csomópont környéken összesen hat helyszínen, a Vécseyvölgy – Gárdonyi Géza  – Zoltay István utcák csomópontjában négy, a Vécsey Sándor és a Dézsmaház utca kereszteződésében két gyalogátkelőhelyet alakítottak ki. A beruházás a közműépítéssel kezdődött tavaly ősszel, majd idén márciusban fogtak bele az átépítésre, ami a kivitelezés állapota alapján és a tervek szerint ősszel befejeződhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában