Pályaorientáció

2022.11.25. 13:00

Tiszteletbeli berzéssé fogadták a NépNap vendégeit

A gyöngyösi gimnáziumban pályaorientációs nap segítette a diákokat a pályaválasztásban.

Sz. Sz. I.

NépNap a Berze Nagy János Gimnáziumban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Pénteken hatodik alkalommal került sor a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnáziumban a Berze NépNap elnevezésű pályaorientációs rendezvényre. A program célja egyrészt, hogy a mindenkori berzések visszalátogassanak volt iskolájukba, és elmeséljék a jelenlegi gimnazistáknak, hogyan hasznosították az itt megszerzett tudást, világszemléletet és értékrendet a munka világában pszichológusként, dietetikusként, jogászként, orvosként, vagy akár könyvtárosként . Másrészt, a rendezvénynek pályaorientációs célja is van. Meghívást kaptak a felsőoktatás szereplői, továbbá állami intézmények, például a kormányhivatal, rendőrség, honvédség, mentők, emellett különböző cégek, munkáltatók. A nap vendégei között voltak szakképzési intézetek tanulói, dolgozói, hogy bemutassák az általuk kínált lehetőségeket, és felkeltsék a tanulók érdeklődését egy-egy szakma vagy tudomány iránt. Minden évben szívesen fogadnak mindenkit, aki munka- és élettapasztalatokat tudott átadni a felnövő generáció számára.

A rendőrök is tartottak előadást
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Dr. Czinder Péter, a gimnázium igazgatója arról beszélt, hogy a gyerekek bizonyos értelemben már kicsi koruk óta a pályaválasztás előtt állnak. 

– Mi úgy gondoljuk, és ezt is tapasztaljuk, a gyerekek körében meglehetősen sok a hiányosság azzal kapcsolatban, hogy egy adott hivatás valójában mit takar. Adott esetben nincs rálátásuk, hogy vannak olyan hivatások, amelyekre nem gondolnak, de választhatnák. Ezen a napon első kézből értesülhetnek ezekről a pályákról. A Berze NépNapon napon nyolc előadást hallgattak meg a diákjaink, és biztos, hogy szélesedni fog a látókörük, nem beszélve arról, hogy ezt a napot minden évben megszervezzük. Azért is örülök, hogy együtt lehetünk ezen a rendezvényen, mert a jelenlévők óriási száma mutatja, hogy gimnáziumunk e tevékenysége mögött mekkora támogatói háttér van – fogalmazott dr. Czinder Péter. 

A gimnázium igazgatója, köszönetképpen az önzetlen segítségért, valamennyi nem öregdiák megjelentet tiszteletbeli berzéssé fogadott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában