Elismerés

2022.11.15. 16:38

Vargáné Kárpáti Ildikót és dr. Assani Omart tüntették ki Gyöngyösön a szociális munka napja alkalmából

Az áldozatvállalás és az emberség százszorosan felértékelődik napjainkban.

Sz. Sz. I.

Átadták a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért és az elfogadás díjat

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Elismeréseket adtak át kedden a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen a gyöngyösi Mátra Művelődési Központban. Köszöntőjében Kévés Tamás alpolgármester arról beszélt, hogy a köszöntöttek sokak számára a reményt jelentik.

 – A szociális területen dolgozók szerepe napjainkban százszorosan felértékelődik. A szociális ellátásban dolgozók hidat képeznek a társadalom különböző rétegei között áldozatvállalásuk és emberségük által. Legyen a mai nap a szeretettel gyógyítók népes táboráé – fogalmazott Kévés Tamás.

Vargáné Kárpáti Ildikó
Fotós: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az önkormányzat által alapított Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést idén Vargáné Kárpáti Ildikó, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ gyermekjóléti központjának szociális munkása vehette át. A kitüntetés azon személyeknek adományozható, akik a városban a szociális és gyermekjóléti ellátás területén kiemelkedő munkát végeztek, és ezzel hozzájárultak az ellátás színvonalának emeléséhez. Vargáné Kárpáti Ildikó Hiesz György polgármestertől vette át a díjat, majd a meghatottságtól könnyeivel küzdve mondott köszönetet munkatársainak, családjának, a városnak.

Dr. Assani Omar
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Tizenötödik alkalommal adták át az Elfogadás díját, amelyet ez évben dr. Assani Omar, a Bugát Pál Kórház orvosigazgatója vehetett át. A díjat az elfogadást mint alapértéket képviselő civil szervezetek és magánszemélyek alapították, és azon személyeknek, szervezeteknek adományozható, akik Gyöngyösön és térségében önzetlen tevékenységükkel jelentős és hosszú távon is mérhető életminőségbeli változást értek el a tartós betegségben szenvedők és fogyatékossággal élők csoportjánál. Dr. Assani Omar Maka Piroskától, a gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatójától vehette át az Elfogadás -szobrocskát. 

Egymásnak is gratuláltak a díjaztottak
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Meggyőződésemet és hitemet megélni isteni érzés. Semmi mást nem teszek, mint megélem ember voltomat. Azt kívánom, éljük meg mind ezt az érzést, mert ez határtalan boldogságot ad – fogalmazott dr. Assani Omar.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában