Kitüntetés

2022.12.05. 20:12

A legjobb gyermekszínjátszók a siroki Bendegúzok + videó

A nagymúltú siroki diákszínjátszók az elmúlt évtizedekben számos országos sikert arattak. Most a Gál Zoltán által alapított Bendegúzok kimagasló teljesítményét díjazták.

B. K.

Gál Zoltán sokat tett a siroki diákok felzárkózásáért, tehetségük kibontakozásáért

Forrás: Korsós Viktor

Különleges örömhírt kapott Gál Zoltán, a siroki Országh Kristóf Általános Iskola tanára. Arról értesítették, hogy a Magyar Szín-Játékos Szövetség által a legjobb gyermek színjátszó előadásnak adható Nagy András Lászlóról elnevezett Nívódíjat idén – Kaposi László ajánlására – az iskolában működő Bendegúzok színjátszócsoport érdemelte ki A walesi bárdok című előadásával. A díj ünnepélyes átvételére december 17-én este 6 órakor kerül sor Budapesten, a TEMI Fővárosi Művelődési Házban. 

A nagymúltú siroki színjátszók az elmúlt évtizedekben számos országos sikert arattak. Tavaly ősszel két siroki pedagógus gyémántdiplomát kapott a Magyar Drámapedagógiai Társaságtól, mivel évtizedek óta eredményes gyermekcsoportokat vezettek. 

Az elismerést azon csoportok vezetői kaphatták meg, akik legalább öt arany minősítést szereztek csoportjaikkal a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón.

Így kapott elismerést Gál Zoltán, a 25 éve működő Bendegúzok, és Rajnavölgyi Vilmos, a 35 éves PAFFF színpad vezetője, ezzel a is tovább öregbítve a siroki iskola hírnevét. A két siroki színjátszócsoport több mint húsz arany minősítést érdemelt ki, és számos országos gálán aratott sikert.

Most a Bendegúzok produkciója érdemelt nívódíjat. 

Gál Zoltán pedagógus, a község alpolgármestere munkáját nem először ismerték el. Korábban, 2016-ban a „Bonis bona – a Nemzet Tehetségeiért” kitüntető díjat vehetett át a „Kiváló Tehetségfejlesztő” kategóriában. A Bonis Bona díj 2013 tavasz óta ad lehetőséget a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógusok elismerésére.

A díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis „Jótól jót tanulni” latin közmondásból származik. Az idei díjak átadására június 3-án, ünnepi Tehetséggála keretében kerül sor. A díj forrását biztosító Nemzeti Tehetség Program fő célkitűzése, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a hazai és határon túli magyar, vagy magyarországi nemzetiségi szakembereket munkájuk során kiemelkedően sokat tesznek a nemzet tehetségeinek kibontakoztatása érdekében.

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában