Elismerés

2022.12.06. 18:48

Emberarcú Egészségért díjat kapott a a gyöngyösi kórház főorvosa, dr. Orbán Zoltán

A Teva Gyógyszergyár Zrt. által indított Emberarcú Egészségért pályázat célja, hogy megtalálja és elismerje azokat az értékteremtő egészségügyi kezdeményezéseket, amelyek jelentősen hozzájárulnak a betegek életminőségének javításához. A pályázat iránti érdeklődés ebben az évben minden előzetes várakozást felülmúlt; a felhívásra 140 nevezés érkezett.

HEOL

Dr. Orbán Zoltán átvette a díját

Forrás: Dr. Dobrai Éva

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház sajtóreferensétől, T. Bokros Máriától megtudtuk, a díjra két kategóriában lehetett pályázni: magánszemély és egészségügyi szakember, illetve egészségügyi, oktatási intézmény, társadalmi, civil és gazdálkodó szervezet.

Zene, érintés, gyógyítás címmel adott be pályázatot dr. Orbán Zoltán, a Bugát Pál Kórház aneszteziológus főorvosa és a magánszemély és egészségügyi szakember kategóriában dr. Fröhlich Georgina mellett lett kategóriája győztese. A gyöngyösi kórház főorvosa által elaltatott betegek zenét hallgathatnak az operáció, az altatás alatt. Kapnak egy plusz támogatást, egy élményt, egy olyan tudatállapot-változást, amely már a beadott gyógyszerek előtt működésbe lép. A narkózis előtti feszült percek kissé oldódnak, orvos és páciens kapcsolata áthangolódik, emberarcúvá válik a légkör. A műtőbe érkező beteget számtalan inger éri, de ha az altatóorvos olyat csinál, ami kizökkenti a beteget az operáció előtti stresszből: lágyan megsimogatja a fejét, a karját, majd jön a fejhallgató, a zene, a szituáció rögtön más színt kap a betegek lelkében. Ezt a betegközpontú, emberarcú, zenével, szeretetteljes érintéssel történő módszert értékelte a zsűri.

Az Emberarcú Egészségért díj 2022 eredményhirdetésére december 2-án ünnepélyes keretek között került sor a budapesti UP Rendezvénytérben. A négy győztes, valamint a különdíjas pályázat nyereménye egyenként bruttó egymillió forint, amit a díjazottak – Dr. Fröhlich Georgina, Dr. Orbán Zoltán, Amigos a gyerekekért Alapítvány, Mosoly Alapítvány, KORE Koraszülöttekért Országos Egyesület – a különleges díjjal együtt jelképesen át is vehettek a rendezvényen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában