Bumm

2022.12.30. 18:37

Lezárult a szavazás, ezt gondolják olvasóink az egri tűzijátékról

Idén lesz, bár szavazó olvasóink többsége úgy tűnik nem örül neki.

Sz. M. L.

Fotó: Fotó: MW

Tavaly szavazhattak róla azok, akiket érdekel a téma, idén nem volt kérdés, hogy lesz-e tűzijáték szilveszter éjjel. A durrogtatás az Eger Advent programsorozat része, melyre összesen tízmillió forintot szántak a képviselők. Mint ahogy arról beszámoltunk, Berényi Tamás, az Agria Film Kft. ügyvezetője és az esemény főszervezője, elmondta, nagyon rosszak voltak a tavalyi tapasztalatok a szilveszteri tűzijátékozást illetően.

– Mivel tavaly elmaradt a látványosság, a városlakók és a turisták száz meg ezer számra vették a pirotechnikai eszközöket, melyeket válogatás nélkül, a város minden pontján, még a vár közvetlen tövében is ellövöldözték december 31 délután, este és éjjel. Így bár a cél tavaly az volt, hogy kevesebb tűzijáték legyen a városban, ezzel kímélve a kutyusos családokat, a környezetet és az önkormányzat pénztárcáját, valójában éppen az ellenkezőjét sikerült elérni – mondta. 

Olvasóinkat is megkérdeztük, hogy örülnek-e a döntésnek: a voksolók 39 százaléka szerint a tűzijáték igen is jó móka szilveszterkor, nagyobb részük, a szavazók 54 százaléka szerint viszont nagyon nem az. Mindössze egy százalék kattintott arra, hogy úgyis privátban durrogtat, kilenc százalékukat pedig nem érdekli a téma, mert nem egri.

Te örülsz, hogy szilveszterkor lesz Egerben tűzijáték?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában