Pavilon

2022.12.18. 15:41

Lőrinciben több mint ötven év után fedett buszváró került a Piactérre

A város egyik legforgalmasabb pontján eddig a Hatvan felé közlekedő járatokra várakozóknak nem lehetett komfortérzetük, hiszen ki voltak téve az időjárás szeszélyességének.

T. O.

Már van hova állni az eső elől

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Lőrinciben több mint fél évszázad után végre van fedett buszváró a Piactéren. Nemrég a Mátravidéki Erőműnél elkészült az új buszváró, s az ott felszabadult pavilont a Piactérre költöztette az önkormányzat vezetése – tájékoztatott Pálinkás Péter alpolgármester. A jelzett helyen az 1960-as évek óta megállnak a járatok, de a Hatvan felé tartó járművekre várakozóknak eddig esőben-hóban kellett ácsorogniuk.

A mostani döntéssel már csak a Szabadság tér egyik oldalán, valamint Selyp több pontján nincs fedett pavilon a felszállóhelyeken. Utóbbi azonban hamarosan megoldódhat, mivel Szabó Zsolt országgyűlési képviselő tájékoztatása szerint ha Lőrinci pályázik, akár 100 millió forintot is nyerhet a központi létesítményre.

A képviselő-testület határozott arról, hogy mindhárom városrészben – az anyatelepülésen kívül Selypen és a Mátravidéki Erőműnél is – bővítik a térfigyelő kamerarendszert. Erre összesen 13 millió forintot szán az önkormányzat vezetése, abban bízva, hogy a berendezés által biztonságosabbá válnak a közterületek.

A korábban elkülönített ötmillió forint mellé további nyolcmilliót szavaztak meg, aminek eredményeként kamera kerül egyebek mellett a polgármesteri hivatalhoz, a Szabadság téri COOP-áruház zebrájához, ugyancsak a Szabadság téren a játszótérhez, a temetői urnafalhoz és ravatalozóhoz, valamint a hátsó bejárathoz, az erőműi játszótérhez és a parkhoz, továbbá a 21-es étteremhez. Selypnek is jut térfigyelő berendezés, ezt a sarkon szerelik fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában