Tisza-tó

2022.12.23. 18:32

Megszüntették, majd újra elkezdték a duzzasztást Kiskörén

Kis időre hagyták abba a duzzasztást.

A kiskörei vízlépcső

Forrás: Mirkó István/Magyar Nemzet

A Tisza folyó áradása miatt a Kiskörei Vízlépcsőnél a duzzasztást – a Kisköre-alsó vízmércén mért 600 centiméteres vízszintnél – december 22-én 11 órakor megszüntették – közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a honlapján. Azt írták, a Tisza Kisköre alatti szakaszán a következő napokban változó mennyiségű és intenzitású uszadék, valamint kommunális hulladék megjelenésére kell számítani.

Később már azt közölték, a Tisza folyó vízjárására való tekintettel a Kiskörei Vízlépcsőnél a duzzasztást december 23-án 12 órakor a Kisköre-felső vízmércén mért 611 centimétere vízállásnál megkezdték. 
– A további időszakban a vízszinttartás a Kisköre-felső vízmércén mérve 620 centiméter tartományban a vízjárás és alvízi apadás mértékének figyelembe vételével, az üzemeltetési szabályzat szerint történik.  A Kisköre alatti folyószakaszon várható apadás miatt felhívják az érintettek figyelmét arra, hogy a vízi eszközök üzemeltetésénél, illetve lekötésénél, továbbá a kompok üzemeltetésénél a várható jelenségekre fokozottan számítsanak, és a szükséges intézkedéseket tegyék meg – hívták fel a figyelmet.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában