Közkifolyók

2022.12.10. 13:59

Ne játsszunk a közkutakkal! Elfagyhat a rendszer

A fagyok beköszöntével az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zártkörű Részvénytársaság az alábbi hasznos tanácsokkal szolgál a közkifolyók helyes téli használatával kapcsolatban.

B. K.

Illusztráció

Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország DM

A vízvételezés során legalább egy vödör vizet (7-10 liter) szükséges kiengedni ahhoz, hogy utána az ürítőrendszer vízteleníteni tudja a közkifolyót. Ha legalább ennyi vizet nem engedünk ki, akkor a víztelenítés nem történik meg, és elfagyhat a rendszer.

Tilos a közkifolyóval „játszani”, azaz egy kicsit megnyitni, úgy, hogy a víz bár megindul, de nem folyik ki! Ha a nyomókart lenyomjuk, minden esetben ki kell engedni a fent jelzett mennyiséget, hogy az elfagyás ne következzen be.
Ha a közkifolyó elfagyott, tilos azt tűzzel, gázlánggal, egyéb módon kiolvasztani! Ez további károkat okozhat, ami megnehezítheti, késleltetheti a javítását.
Tilos a közkifolyóra tömlőt csatlakoztatni, illetve tömlőn keresztül tölteni kannákat, edényeket, mert így az ivóvízhálózat elfertőződhet!

Ha rendellenességet észlel a közkifolyó működését illetően, kérjük, jelezze az alábbi elérhetőségeken, hívta fel a figyelmet a társaság: Központi diszpécserszolgálat (0-24 óra): + (80) 22-42-42; + (48) 81-42-42. - áll a szolgáltató közleményében.


 

 

Címkék#közkutak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában