Elkerülő

2022.12.15. 19:16

Oroján Sándor úgy véli, a külső nyomvonal szolgálja az egriek érdekét

Csütörtökön egyeztetést tartottak a városházán az egri nyomvolanváltozatokról. Mirkóczki Ádám polgármester szerint Oroján Sándor nem hallgatja meg az városban élőket.

HEOL

Tanácskoztak csütörtökön

Forrás: Oroján Sándor/Facebook

– Megragadtuk az alkalmat, hogy ismét elmondjuk a tervezőknek: az egriek érdekét, szavazatát vegyék figyelembe! Vagy eleve azt a nyomvonalat választják, amit az egriek kértek, vagy népszavazással fogjuk elérni, hogy az egriek akarata érvényesüljön – számolt be Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának vezetője Facebook-oldalán. 


Mint fogalmazott, az egriek több mint 75  százaléka külső nyomvonalat szeretné, és 2600 egri aláíró tiltakozik a belső nyomvonal ellen, mert az tönkretenné a családjuk mindennapjait.
– A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szakemberei eljöttek bemutatni a nyomvonalterveket az önkormányzati képviselőknek - reméljük, az agyament belső terv hamarosan végleg a kukában landol – írta. 

Mirkóczki Ádám polgármester is megosztotta Facebook-oldalán a történteket. 
– A NIF munkatársai hangsúlyozták a közösségi tervezés fontosságát, mely legfontosabb célja, hogy a jövőben megépülő 2x1 sávos út valóban tükrözze a közösség szükségleteit valamint igényeit. Szeretném, ha a végső döntésnél a város lakosainak megfelelő megoldás születne, hiszen Eger közlekedésének jövőjét fogja meghatározni a nyomvonal! Ma ismét kiderült, hogy Orojánék nem akarják kikérni a város teljes lakosságának véleményét az elkerülő útról – fogalmazott. 

Kiemelte, továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az egriek népszavazás keretében mondják el, mit szeretnének.

Legutóbb november végén kérték ki az egriek véleményét egy fórum keretében.

A NIF november közepén módosította az addig bemutatott nyomvonalváltozatokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában