Ünnep

2022.12.29. 18:30

Szamarat és juhokat is etethetsz a Sirok-Kőkútpusztai betlehemnél

Ha neked is a szamár a kedvenced a zöld ogréról szóló meséből, akkor most látogass el Sirok-Kőkútpusztára, hogy találkozhass a hasonmásával.

F. V. E.

Forrás: Fekete-Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

Óriási adventi koszorú, hatalmas, szépen feldíszített fenyőfa, ünnepi fények és karácsonyi dallamok – gyakran találkozhatunk mostanában ilyesmikkel. A Sirok-Kőkútpusztára látogatókat is ez fogadja, azonban ezzel nincs vége, az élő állatokkal tarkított betlehem igazán különlegessé teszi az élményt. 

Szívmelengető kezdeményezés, hogy a kihelyezett szaloncukorból bárki vehet, s akinek kedve van hozzá, el is helyezheti a másoknak szánt édességeit. Ottjártunkkor már néhány napja működött a betlehem, s igazi terülj-terülj asztalka fogadott minket, ami azt tükrözi, hogy az emberek nem csak megeszik a nassolnivalókat, hanem a többi vendégre gondolva, visznek is. 

Forrás: Fekete-Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

Az állatok is örömmel elfogadják, ha megkínáljuk őket nekik való falatokkal. A kihelyezett szénát is szívesen fogyasztják, de nem utasítják vissza a répát, almát sem. A Shrek barátjára emlékeztető szamár tűnik a legélelmesebbnek, a juhokat beelőzve elsőként jelentkezik a finomságokért, és hiába adunk neki többet, újra-és újra úgy néz ránk, mintha ő kimaradt volna az ételosztásból.

Forrás: Fekete-Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

A kis Jézus jászola alatt barátságos fekete macska kuporog. A hangulatot tovább fokozza, hogy karácsonyi zenék szólnak a hangszórókból, s az egyik bárány nyakában található csengő jól kiegészíti az ünnepi dallamokat. 

A betlehem napközben is érdekes, azonban ahogy besötétedik, még látványosabbá válik a fényfüzérektől, és attól sem kell tartanunk, hogy ha későn érkezünk, az állatok már nem lesznek ránk kíváncsiak – bármikor szívesen felkelnek, abban bízva, hogy kapnak valami foguk alá valót. 

Forrás: Fekete-Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

Sirok polgármestere, Tuza Gábor portálunknak elmondta, úgy tervezik, hogy a betlehem január 2-ig biztosan, de ha a helyzet engedi, akkor 6-ig látogatható lesz. A szamár ugyanis vemhes, így lehet, hogy a megszokottnál pár nappal hamarabb elbontják a látványosságot. 

Van még tehát néhány nap arra, hogy aki szeretne, ellátogasson Kőkútra, s megcsodálja a különleges betlehemet, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek szórakozást nyújt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában