Gyalogosbiztonság

2022.12.09. 12:17

Több zebrát is kialakítanak a hevesi megyeszékhelyen

Aláírták a vállalkozói szerződést, hamarosan indulhat a munka.

M. H.

Szabó Milán és Mirkóczki Ádám írták alá a szerződést

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Folytatódik Egerben a gyalogosok biztonságát szolgáló kijelölt gyalogátkelőhelyek létesítése – ebben a témában tartott sajtótájékoztatót Mirkóczki Ádám polgármester pénteken a városházán. Mint mondta, fontosak ezek az infrastrukturális fejlesztések, melyekre legtöbbször a lakosság hívja fel a figyelmet.
– A következő év tavaszán, olyan forgalmas területeken, mint a Vécsey-völgy és a Cifrakapu utca, új gyalogátkelőhelyek jönnek létre. Tavaly tíz új gyalogátkelőhelyet adtunk át és négyet felújítottunk, idén pedig öt készült el, és egyet tettünk rendbe – részletezte. Szavai szerint a Vécsey-völgy utca 61. számnál már régi igény, hogy létesítsenek egy zebrát. Az Eventus Üzleti, Művészeti Iskola is jelezte, hogy a Cifrakapu és Malom utcáknál készüljön egy átkelő, a gyerekek, arra járók biztonságos közlekedése értelmében.

Szabó Milán, a kivitelező cég ügyvezetője elmondta, a Vécsey-völgy utcánál épülő zebrát vakvezető kövekkel, világítással látják el közel kilencmillió forintból. A másik beruházás közel hétmillió forintba kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában