Rendezvény

2022.12.20. 10:28

Ünnepi volt a hangulat Mezőtárkány karácsonyán

December 10-én tartotta hagyományos év végi karácsonyi rendezvényét a mezőtárkányi Gyöngyvirág Nyugdíjasklub. Takács Istvánné, a klub idén megválasztott elnöke köszöntötte a tagságot, beszámolt az elmúlt időszak eseményeiről, a jövő évi tervekről. 

S. S.

A résztvevők az ünnepi rendezvényen

Forrás: HMH

Az eseményen részt vett Tóthné Szabó Anita polgármester asszony, aki a köszöntőjében kiemelte a klub jelentőségét, meghatározó szerepét a község életében. 

A rendezvényen megjelent Farkas Attila, a megyei nyugdíjas-szövetség elnöke is, aki szintén szólt a hallgatósághoz. A már megszokott ajándékozás, vacsora után nem maradt el a szórakozás sem. 

Egy hétre rá, az elmúlt hét végén, szombaton délután ismét zsúfolásig megtelt a művelődési ház nagyterme a községben. Idén már tizennegyedik alkalommal jött össze a település lakossága a falu karácsonyára. Sipos Attila aktivista vezette, konferálta az estet, s bevezetőjében elmondta: tizennégy éve az akkori képviselő, jelenleg alpolgármester Pásztor István javaslata alapján jött létre ez a rendezvénysorozat. 

A műsorban a Gyöngyvirág Nyugdíjas Klub énekkarának karácsonyi dalcsokra nagy tetszést váltott ki a hallgatóság körében. A helyi általános iskolások karácsonnyal kapcsolatos jeleneteket adtak elő, táncoltak, énekeltek. Az est meghívott előadója a 13 éves Bo Viktor volt, aki ismert slágerekkel, karácsonyi dalokkal aratott nagy sikert. Tóthné Szabó Anita polgármester, a település díszpolgára ünnepi beszédében szót ejtett a karácsony üzenetéről, az összetartozásról, szeretetről. 

Sipos Attila portálunknak elmondta: Pásztor István tizennégy évvel ezelőtt gondolta ki és javasoltam az akkori képviselő-testületnek, hogy indítsuk el ezt a rendezvényt. A polgármester és az akkori testület is támogatta ezt az ötletet. 

Mára a grémium rajta és polgármester asszonyon kívül kicserélődött, de az újonnan érkezettek is mind anyagilag, mind fizikálisan segítik a falu karácsonya sikerét. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy a rossz idő ellenére idén is zsúfolásig megtelt a terem. A támogatók jóvoltából pedig bőséges kínálattal fogadták a megjelenteket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában