Januári tavasz

2023.01.04. 17:57

A mátraszentistváni sípark még kitart: egyedüliként vannak nyitva + videó

Mindent megtesznek, hogy a mátrai sípálya minél tovább maradhasson nyitva.

Minden évben népszerű a sípark

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Már az év első két napján megdőltek a hőmérsékleti rekordok. A 20 fokhoz közeli hőmérsékleteket ugyan nem a sípályáink mellett mérték, de ebben a tavaszban már csoda kell ahhoz, hogy a hazai pályák üzemeljenek. Ez már csak egy síterepnek sikerül, írja a sielők.hu.

Eplény hétőn jelentette be, hogy a kedvezőtlen időjárásra tekintettel január 4-től zárva tart. A zárlat ideiglenes, csak a következő lehűlésig tart. A hazai síterepek közül Eplény rendelkezik a legnagyobb teljesítményű hóágyúkkal, így az első hidegebb éjszakák után újraindulhat a síelés.

 

A Mátraszentistváni Sípark továbbra is kitart. Természetesen, tavaszias körülmények között lehet síelni. Itt sincs elég hideg a hóágyúzáshoz. Az előző héthez képest változás, hogy elmarad az esti síelés, és előszezoni jegyárakon lehet síelni. Nyitva vagyunk mindennap 9:30-tól 16:30-ig - írta a Mátraszentistváni Sípark szerdán a hivatalos Facebook oldalán. 

Hozzáteszik: „Minden lapát hóért megküzdünk!  Mindent megteszünk hogy nyitva maradhassunk a téli szünetben! Az előrejelzések szerint erősebb lehűlés nem érkezik a következő napokban, ezért a meglévő hómennyiséggel és kedvezményes előszezoni jegyárakkal működünk. Változóan felhős-napsütéses időnk lesz. Kedden és csütörtökön gyengébb hidegfront érkezik, bár hóágyúzni nem tudunk, de az éjszakai fagyok segíthetnek az állag megőrzésben. A hosszú 4-es kék pályánk nyitvatartását előző napi ratrakolás sikerétől tesszük függővé, a Sípark felső részén ("Kezdők síliftjei" terület, D, E, G) továbbra is kitartunk, így a Síiskola és a többi szolgáltatás is folyamatosan tud működni amíg az erősebb hidegfront meg nem érkezik.”


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában