Nedűk megméretése

2023.01.23. 16:53

Az újborok versenyeztek Egerben + fotók

Négy aranyérem született.

M. H.

Bormustra. Négy aranyérmet osztott ki a zsűri

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Első ízben rendezte meg az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa (EBHT) az Egri Csillag - Egri borvidéki - Újbor versenyt a Hotel Villa Völgyben hétfőn. Farkas László, az EBHT elnöke portálunknak elmondta, nem ok nélkül szervezték meg ezt az eseményt, a céljuk, hogy a borászok beszámolhassanak az újboraikról borverseny formájában is.
– Terveink szerint még két hasonló borverseny lesz idén. Fontos, hogy az újborokat is széles körben mutassuk be – részletezte az elnök.

Több kategóriában várták a nevezéseket, végül vörös nem érkezett. Így is 33 mintát zsűriztek, ebből kilenc volt rozé és hat csillag. A versengésen részt vehettek a bortermelők mindazon borai, amelyek egri borvidéken termelt szőlőből készültek a 2022-es évjáratban. A bírálat végén Farkas László elmondta, szigorú volt a zsűri, négy arany-, huszonnégy ezüst- és három bronzérmet osztottak ki. A négy aranyéremből egy-egy fehér és csillag bor, kettő rozé.
– Sikeres volt az első ilyen bírálat, jól példázza ezt, hogy az ezüstérmesek közt sok volt a magas pontszámú – emelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában