Ivóvíz

2023.01.25. 07:09

Csaknem fél év után szűnt meg a vízkorlátozás Mátraházán

A jelenlegi csapadékos időjárásnak köszönhetően a lakosság biztonságos ivóvízellátása fenntarthatóvá vált.

Sz. Sz. I.

A tél csapadékos időjárása segített Mátraházán is

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az Észak-magyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) Zrt. kezdeményezésére Gyöngyös polgármestere a Mátraháza településrész közigazgatási területére 2022. augusztus 19. napjától elrendelt I. fokozatú vízkorlátozást 2023. január 19. napjával visszavonta, tájékoztatott dr. Kozma Katalin jegyző. Mint közölte, az I. fokozatú vízkorlátozás elrendelésének oka megszűnt, a jelenlegi csapadékos időjárásnak köszönhetően a lakosság biztonságos ivóvízellátása fenntarthatóvá vált.

Mint arról portálunkon is beszámoltunk tavaly augusztusban, a korlátozás elrendelésére a nyári extrém csapadékhiányra, illetve a hőség miatt várható jelentős fogyasztásnövekedésre tekintettel volt szükség a Felső-Mátra számos településén. Ebben a fokozatban tilos a kertek, parkok tömlős és árasztásos locsolása, a gépkocsik tömlős mosása. Tiltják a házi medencék, gyűjtőtartályok ivóvízzel történő töltését. Tíz százalékkal kell, hogy csökkentsék napi ivóvíz-vételezésüket az üzemi fogyasztók, azaz az évi tízezer köbméternél nagyobb vízmennyiséget felhasználók. A kiemelt intézmények ez alól kivételek. Az üzemi fogyasztó kategóriába nem tartozó közületek és intézmények fogyasztása – a kiemelt intézményeket kivéve – az előző év tárgyhavi fogyasztást nem haladhatja meg. Tilos ezen kívül a közutak locsolása és mosása.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában