Szoros verseny

2023.01.23. 11:04

Demjén újraválasztott polgármestere összhangot, hatékonyságot vár az időközi választás eredményétől

A képviselő-testületet azért oszlatták fel tavaly, mert ellentéteik miatt nem tudtak együtt dolgozni.

Sz. M. L.

Fodor Gézát újra polgármesterré választották

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Bíztam benne, hogy támogatni fognak a demjéniek, hiszen 2010 óta számos felújítás, út-, járda- és intézménykorszerűsítés valósult meg. A turisták szeretnek ide jönni, próbáljuk a lehető legjobban kihasználni az adottságainkat, s ezt látták az emberek – így értékelte az újraválasztott Fodor Géza, Demjén volt és mostani polgármestere a vasárnapi időközi választást.

Fodor Géza függetlenként indult, 184-en voksoltak rá, ami a szavazatok 53 százaléka. Menyhárt László – korábbi képviselő –, úgyszintén függetlenként, 163 voksot kapott, ami közel 47 százaléknak felel meg. Mindössze tehát húsz szavazaton múlt, hogy ki vezeti a gyógyvizeiről, turizmusáról híres települést.

Török Ferenc és Izer Zsófia maradt a képviselő-testületben, Kiss Gyula és Menyhárt László helyére viszont Rostás Ádám és Kalicz László került be.

– Mikor tavaly október végén feloszlatta magát a testület, az volt a cél, hogy így vagy úgy de egy olyan összetételű településvezetés jöjjön létre, amely jobban együtt tud működni. Most új alapokra helyeztük a közös munkát, két korábbi képviselővel egyébként is együtt tudtam működni, a most megválasztott két képviselő pedig támogatásáról biztosított. Reméljük visszaköltözik Demjénbe a nyugalom és a béke, hiszen sok a tervünk, s a fejlődést csak céltudatosan, együttműködve a település javát szem előtt tartva érhetjük el – mondta a polgármester.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában