Évnyitó és megemlékezés

2023.01.21. 17:14

Gyakorlati tanácsokkal is segítették az előadók a diabeteszes gyerekek szüleit

Évnyitó és Gyermekdiabétesz Napot tartottak szombaton délután az egri Bartakovics Béla Közösségi Ház Dísztermében a Cukorbetegek Egri Egyesülete szervezésében. Az eseményhez az ország több pontján, sőt a határon túl is csatlakoztak érdeklődők online felületen.

S. S.

Dr. Domboróczki Zsolt előadását nagy érdeklődés kísérte

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A résztvevőket köszöntő Jakabné Jakab Katalin, a szervező egyesület elnöke portálunknak elmondta: ez alkalomból emlékeznek arra, hogy 1922. január 11-én adta be Frederick Banting, a szer feltalálója az első életmentő inzulint, amivel sok haldokló cukorbeteg gyermeket mentett meg a közeli biztos haláltól. Az egyesületi elnök fontosnak nevezte, hogy 2014-es megalakulásuk óta évről-évre egy ilyen nagyszabású rendezvénnyel emlékezzenek erre a cukorbetegek számára meghatározó fordulatra.

A gyermekdiabétesz napnak ezúttal is igen sok résztvevője volt, közöttük családok. Akik eljöttek, nemcsak az előadásokat hallgatták nagy figyelemmel, hanem éltek a helyszínen biztosított szűrés lehetőségével.

Ami pedig az előadásokat illeti: dr. Domboróczki Zsolt felnőtt diabetológus „Ki mint vet, úgy arat!” Közmondások a diabéteszre vonatkoztatva címmel tartott nagy érdeklődéssel kísért előadást. A felesége, dr. Czeglédi Marianna gyermek diabetológus pedig az 1-es típusú diabétesz kezelésében mutatkozó újdonságokat mutatta be az érdeklődőknek. De gyakorlati tanácsokból sem szenvedtek hiányt a résztvevők, hiszen Szerencsiné Soós Andrea diabétesz szakápoló, egy 1-es típusú cukorbeteg gyermek édesanyja ilyen javaslatokat adott az 1-es típusú cukorbeteg gyerekeket nevelő szülőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában