Segítség

2023.01.24. 20:32

Házhoz viszik Terpesen a szociális tűzifát

A napokban több településen is megkezdték a szociális tűzifa kiszállítását.

B. K.

Teherautóval fuvarozzák Terpesen a tűzifát

Forrás: Terpesi önkormányzat

Bujáki Ferenc, Terpes polgármestere arról tájékoztatta a lakosságot, hogy az időjárás függvényében folyamatosan szállítják a szociális tűzifát a rászurolóknak. Minden igénylőnek a lakóingatlana elé helyezik le a megítélt, egy,-ettő vagy három köbméternyi mennyiséget. A falu vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy lehetőleg senki ne panaszkodjon, irigykedjen azért, mert például a szomszéd többet kapott.

A helyi rendeletet közösen fogadták el a helyi képviselők a rászorultság, illetve a családok jövedelmi viszonyai, s a benyújtott dokumentumok alapján. Akinek bármilyen kételye, kérdése van, a rendelet részleteiről a hivatalban, illetve annak honlapján is tájékozódhat.

Kerecsenden ma reggel nyolc órától kezdték el a fa osztását. Aki személyesen szeretné elvinni a fát fatelepről, az arra számítson, hogy vastagok és be kell pakolni egy köbmétert keretbe, úgy lehet elvinni. Az önkormányzat idén is segít abban, hogy a megítélt tűzifát a kedvezményezett ingatlana elé szállítja.
 

 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában