Találkozó

2023.01.20. 18:11

Ispánok ott, ahol a part szakad

A mátrakeresztesi partfalomlás helyszínén egyeztetett a nógrádi és a hevesi főispán.

T.B.

Védelmi vezetői minőségükben találkozott Pásztó-Mátrakeresztesen Szabó Sándor Nógrád vármegyei és Ignácz Balázs Heves vármegyei főispán pénteken délelőtt, számolt be a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal. A napokban egy partfalomlás okozott problémát a Csörgő-patak mentén, lakóházak közvetlen közelében. A veszélyhelyzetet egy munkagéppel már korábban elhárították, a felek elsősorban arról egyeztettek, melyek a következő lépések az ilyen és hasonló problémák megelőzésére szolgáló záportározó építésének előkészítésében.

Szabó Sándor szerint a lezúduló víz Nógrádban jelent problémát, a megoldás viszont Hevest érinti. A tározó előkészítő tanulmányai a közelmúltban elkészültek, a helyszínen pedig a vezető arra tett ígéretet, hogy megoldást fognak találni a költséges beruházás megvalósítására, ebben állami pénzre számítanak. Ignácz Balázs kiemelte, támogatja a javaslatot. A jelenlegi árvízhelyzet lecsengését követően haladéktalanul összehívják majd a két vármegye védelmi bizottságainak egyesített ülését.

Az esőzés a napokban mindkét megyében problémákat okozott, Nógrádban az Ipoly és a Szuha-patak áradt meg, Hevesben pedig a Tarna. Ezen felül a közlekedők biztonsága érdekében úgy döntöttek, hogy a hétvégére lezárják a Kékestetőre vezető mellékutat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában