Határidő

2023.01.30. 12:01

Itt az ideje jelentkezni az érettségire Hevesben is, mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat

Február 15-ig lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra.

F. V. E.

Az érettségi vizsga fontos a fiatalok életében

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A határidő érvényes a 2022-2023. tanév összes május-júniusi érettségi vizsgájára, közép- és emelt szinten egyaránt.

A tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok csak a saját iskolájukban jelentkezhetnek közép- és emelt szintű érettségi vizsgára, erről tájékoztatást az intézmény ad. Azokra a vizsgákra, amelyekre a Heves Vármegyei Kormányhivatalnál is lehet jelentkezni, a szükséges jelentkezési lap itt érhető el.

Vármegyénk kormányhivatala a honlapján tette közzé a jelentkezéssel kapcsolatos információkat. Mint írják, a jelentkezési lap és a hozzá tartozó mellékletek benyújtására számos módon van lehetőség. 

Személyesen – akár meghatalmazott útján is, postai úton tértivevényes küldeményben, e-papír szolgáltatás igénybevételéve, vagy az Érettségi Elektronikus Jelentkezési Lap , vagyis az e-jel programon keresztül.

A kormányhivatal azon vizsgázók jelentkezését fogadja, akik tanulói jogviszonnyal nem rendelkeznek, és középiskolai tanulmányaikat igazoltan befejezték, akiknek már van érettségi bizonyítványa, és olyan középiskolával állnak szakképző évfolyamon tanulói jogviszonyban, amely nem szervez érettségi vizsgát, valamint akik külföldi, vagy külföldi rendszerű középiskola utolsó évfolyamának tanulói és Magyarországon nem állnak középiskolával tanulói jogviszonyban.

– Azon tanulók, akik érettségit szervező középiskolával bármely évfolyamon tanulói jogviszonyban állnak, a saját középiskolájukban jelentkezhetnek érettségi vizsgára. Ebben az esetben ehhez szükséges jelentkezési lapot a középiskola biztosítja. A vizsgadíj középszintű érettségi vizsga esetében 35 ezer forint, emelt szintű vizsga esetében 58 ezer forint vizsgatárgyanként. A vizsgadíj megfizetéséről részletesen itt lehet tájékozódni – ismertette a Heves Vármegyei Kormányhivatal.

A tanulói jogviszonyban nem állók jelentkezéséhez szükséges a középiskolai- és érettségi bizonyítvány, törzslapkivonat és személyazonosításra alkalmas igazolvány.

A kormányhivatal tájékoztatja az érettségi vizsgára jelentkezőket, hogy az emelt szintű szóbeli, illetve a gyakorlati érettségi vizsga helyszínét a vizsgára jelentkezők száma befolyásolhatja. Amennyiben egy vizsgatárgyból alacsony számú jelentkezés érkezik be, úgy a vizsgatárgy szóbeli, illetve gyakorlati vizsgái más vármegyében kerülhetnek megszervezésre.

További információ az érettségi vizsga időpontjairól, követelményeiről, nyilvánosságra hozott anyagairól itt olvasható.

Bővebb tájékoztatás kérhető a Heves Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Hatósági és Oktatási Osztályától a 36 521-545 és a 36 521-547 telefonszámokon, illetve a [email protected] és [email protected] e-mail címeken.


 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában