Mozi

2023.01.19. 08:26

Különleges filmeket hoz Egerbe a nemzetközi dokumentumfilmfesztivál

Fesztiválfilmeket nézhetünk meg január végén megyeszékhelyünkön.

F. V. E.

Illusztráció

Forrás: Shuterstock

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Dokumentum Fesztivált (BIDF), melynek programjához a tavalyi sikeres kezdés után idén is csatlakozik az Agria Mozi. 

Az esemény mottója: „Ne vedd el mások életét és lelkét, múltját és jelenét, szabadságát és örömét, alkotását és hitét, ne pusztítsd el a környezeted!”

– Január 21. és 29. között 12 város közel kétszáz vetítésén, ötven rangos film hét kategóriában versenyző alkotói üzenik a világnak, hogy Légy felelős! Légy bátor! Légy őszinte! Légy szabad! Légy boldog! A fesztivál során harminc nemzetközi zsűritag dönt arról, hogy az Oscar jelölt, Európa-díjas, Velence, Berlinale, Sundance fesztiválokon díjazott versenyfilmek közül melyek lesznek a BIDF nyertes alkotásai – közölték Eger Város Hivatalos Oldalán

 

A vetítések után lehetőség nyílik egy rövid beszélgetésre a filmek nagyköveteivel.

Egerben január 26-án csütörtökön 16 órakor az Imad gyermekkora című filmet vetítik, délután 6-kor a Kölyök Platónok nézhető meg. Pénteken 16 órakor a Mi, svédek és a COVID kezdődik, 18 órakor pedig a Hatodik Népkórház. Szombaton délután 4-kor a A hatalom markában című alkotásra, 6-kor a Szabadság tűz alatt filmre várják a nézőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában