Baba-mama

2023.01.15. 13:15

Méhgyógyító szertartás lesz, és az otthonszülésről is szó lesz az egri Méhvirág Központ nyílt napján

Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a Méhvirág Központ működésébe.

F. V. E.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról már hírt adtunk, nyílt napot tart a Méhvirág Központ január 21-én 9 órától egészen estig Egerben a Barkóczy út 11. címen. 

Rozgics-Kiss Anita, a Méhvirág Központ háziasszonya, szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla mesélt portálunknak a nyílt nap részleteiről és a központjukról. 

– A nyílt napunkon a Méhvirág Központ és Anyamenedék ingyenes programokkal várja a gyermeket tervező családokat, kismamákat és női egészség iránt érdeklődőket. Az otthonszüléseknek is helyet adó lakás szabadon látogatható lesz, és a szakemberek készséggel állnak a várandósok rendelkezésére. Eseményeik között intimtorna, szülés utáni regeneráció, várandósoknak szóló hangfürdő, valamint félelemkezelési workshop, hordozási tanácsadás és otthonszülésről szóló interaktív előadás is szerepel. A látogatók a nap során megtekinthetik a Méhvirágot, mint szülési- és vajúdási helyszínt, teázhatnak a dúlákkal és ingyenesen konzultálhatnak a központ szakembereivel. A programsorozatot Méhgyógyító Szertartás zárja – ismertette Rozgics-Kiss Anita. 

A Méhvirág Központot és Anyamenedéket 2022 szeptemberében alapította két dúla azzal a céllal, hogy legyen egy hely, ahol az intézményen kívüli szülésre készülő várandósok biztonságban, háborítatlan körülmények között hozhatják világra gyermeküket. Dr. Csibi-Urbanovics Katalin tulajdonos maga is a Barkóczy úti lakás falai között adott életet kislányának, és másik vármegyébe költözésük után szerette volna ezt a szellemiséget megőrizni. Rozgics-Kiss Anita szüléskísérő és szülésfelkészítő dúlával, négygyermekes édesanyával összefogva álmodták meg a Méhvirágot, mely szülési- és vajúdási helyszínként szolgál az egri Markhot Ferenc Kórháztól néhány percre. Ez idáig négy kisbaba született az otthonban.

– A központ hétköznapokon számos várandóssághoz és női egészséghez köthető, pre- és perinatális témájú programnak ad otthont. Egyebek között fizikoterápiás kezelések, masszázsok, hangfürdő- és hangtál terápia, szülésfelkészítés, különböző tréningek, valamint beszélgetőkörök, kismamajóga és egyéni konzultációk is megtalálhatóak naptárunkban – mondta el portálunknak Rozgics-Kiss Anita.

A lakás a 2009 óta működő Összhang Egyesülettel egy épületben, egy szinten található, együttműködésben szolgálva a családokat. A Méhvirág Központban helyet kapott egy külön szoba, kizárólag az anyák fizikai és mentális egészségéért. Az Anyamenedék a programoktól függetlenül is igénybe vehető az édesanyák számára például szoptatás vagy pelenkázás idejére, sőt akár néhány órás pihenésre, vagy éppen gyermekmentes szünetre. Emellett szükség esetén krízishelyzetben is a családok rendelkezésére áll, ismertette a szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában