Parkolóház-passió

2023.01.05. 16:28

Mirkóczki Ádám szerint az egrieket bünteti az Evat, hogy őt támadhassák

Azt mondja, végrehajthatatlan a határozat, amit a közgyűlés elfogadott.

Sz. M. L.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Sajnos kétszeresen is rossz döntést hozott a közgyűlési többség, végrehajthatatlan előterjesztést fogadtak el ugyanis. Az előterjesztés szerint az önkormányzatnak még tavalyra és az idei évre is biztosítania kell az egész éves szinten közel ötven millió forintos költséget. Ám fedezetet ehhez nem jelöltek meg, így a hivatal nem tudja végrehajtani – reagált a polgármester.

– Ráadásul a végleges szerződéstervezetet a közgyűlésnek kell jóváhagyni mielőtt én aláírnám. A gazdasági iroda mindezt jelezte, de ez nem érdekli az Evatot. Ez az egész bezárás részükről puszta rosszindulat. Az egrieket büntetik azért, hogy engem támadhassanak, nekem vélt vagy valós kárt okozzanak a bezárással. Ismétlem, jogilag nem vagyok felelős, hiszen a végleges megállapodást még a közgyűlésnek kell jóváhagyni, amely január végén ülésezik majd – fogalmazott a polgármester.

Hozzátette, hogy ezúton is felszólítja az Evatot, hogy ne büntessék Egert fölöslegesen, ne zárják be a parkolóházat Oroján Sándorék (Fidesz-KDNP frakcióvezető) rossz közgyűlési döntése miatt, hanem üzemeltessék tovább, ahogy az elmúlt években is tette azt a cég!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában