Energiaválság

2023.01.21. 13:57

Nem mertek fűteni egyes egri orvosi rendelőkben

Mirkóczki Zita támogatást javasol, összesen 10 millió forint összegben.

Sz. M. L.

Illusztráció

Forrás: Pixa Bay

Mirkóczki Zita (MSZP) előterjesztése nyomán jövőhét csütörtökön a közgyűlés elé kerül a felsővárosi, Vallon úti háziorvosok támogatási kérelme. Mint ahogy arról már beszámoltunk, a doktorok a növekvő energiaárak miatt szeretnének segítséget kérni az önkormányzattól, ám Mirkóczki Ádám polgármester azt mondta, hogy egyébként is kapnak támogatást, külön néhányukat pluszban segíteni pedig nem korrekt az összes városi rendelővel szemben. Most viszont Mirkóczki Zita azt írja, a Vallon úti négy háziorvosi rendelő az október-novemberi időszakra nem mert fűteni.

– Nyolc-tízezer beteg ellátásáról gondoskodnak, fogadásuk, gyógyításuk a hideg rendelőkben történt, így csak alapdíjat kellett fizetni. Az eddigi 50-60 ezer forintos távhődíjuk 800 ezer vagy egymillió forint lesz. Az alapellátás biztosítása kötelező önkormányzati feladat. Arra teszek indítványt, hogy a képviselőtestület támogassa a Vallon úti felnőtt orvosi rendelők távhődíjának megfizetését, és ezen célra kapjanak a háziorvosok támogatást, összesen 10 millió forint összegben. Mindezt úgy, hogy a támogatott háziorvosok által benyújtott távhőszolgáltatási számlák alapján az önkormányzat közvetlenül az EVAT Zrt. részére fizeti meg a támogatási összeget a keret terhére – részletezte. Azt is kéri, hogy vizsgálják felül az orvosi rendelők szerződését, mivel van ahol a mérőóra az önkormányzat nevén van, van ahol az orvosén, s egy esetleges elhalálozás esetén nem lehet egyszerűen átíratni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában