Pályázatok

2023.01.07. 15:42

Orvosi rendelő és extrémsport-park létesül Ostoroson

Kihirdették az új fejlesztési ciklus, a TOP Plusz-források felosztását. Ostoros is nyertes.

Szabadi Martina Laura

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A döntés értelmében Ostoros orvosi rendelő építésére 170 millió, extrémsport-park létesítésére pedig 250 millió forintot kapott. A római katolikus templom környezetének rendezésére 200 millió, a község csapadékvíz-elvezetési hálózatának korszerűsítésére pedig 300 millió forint áll immár rendelkezésre. A község belterületén egy extrém, gördeszkázásra, rollerezésre, BMX-ezésre alkalmas sportpálya és egy futókör kialakítását tervezik. 

A beruházás megvalósításával az elsődleges cél Ostoroson egy olyan, minden korosztály számára térítésmentesen látogatható sportolási és szabadidős centrum létrehozása, amely megfelel a XXI. század követelményeinek. A tervezett kivitelezéssel a lakosság életminősége jelentős javulást érhet el, amely hozzájárul a népesség, ezen belül kiemelten a fiatalok helyben tartásához, továbbá az itt élők egészségi állapotának javulásához. Reményeik szerint a komplexum a településen kívüli látogatókat is vonz majd. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában