Támogatás

2023.01.16. 09:40

Több száz millió forint érkezik Erkre, Tarnabodra és Tarnaörsre

Egészségházra és minibölcsődére is nyertek támogatást.

M. H.

Tiszanánán már kész az egészségház

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Nemrég kihirdették, hogy mely települések nyertek Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Pluszban. Erkre 178 millió érkezik majd, ezt minibölcsődére költhetik. Új épület jön létre, ahol nyolc férőhely lesz egy csoportszobával. Az udvaron kerékpártárolók is lesznek. Tarnabod ugyanerre a célra nyert el 170 millió forintot. De a településre 54 millió forintnyi támogatás is érkezik, ez energetikai korszerűsítésre költhető. A projekt fő célja az óvoda épületének energetikai racionalizálása, a hosszú távú működés feltételeinek megteremtése. A tervezett fejlesztés során az épület külső hőszigetelése, nyílászáró cseréje, épületgépészeti megújítása valósul meg napelemes rendszer telepítése mellett. 

Tarnaörs a TOP Pluszban 250 milliót nyert egészségügyi infrastruktúra fejlesztésére. Az újonnan építendő egészségházban alakítják ki a háziorvosi rendelőt, a fogorvosi rendelőt és a védőnői szolgálatot. A háziorvos és a fogorvos egyaránt ellátja a felnőtt és gyermek betegeket. Mindhárom szolgáltatás esetében új, korszerű eszközök beszerzésére is sor kerül, az épület teljes berendezése mellett. Mindemellett 150 millió forintot költhetnek el a csapadékvíz elvezetésének korszerűsítésére is. A projekt során a település területén keletkező csapadékvizek tárolása és hasznosítása valósul meg a meglévő halastóba történő átemeléssel. Cél a meglévő, közel kéthektáros vízfelületű halastó felújítása és alkalmassá tétele a települési csapadékvizek fogadására, tárolására és hasznosítására. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában