Megtelt?

2023.01.09. 14:49

Vonzottak az adventi fények, Eger tavaly év végén felkapaszkodott a járvány előtti látogatottsághoz

Több mint száz program várt az ünnepen, 250 fellépő fordult meg az Eger Advent színpadán.

Sz. M. L.

Dobó tér, Wágner-ház

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Összesen 91 felnőtt és 34 gyermekprogram várta az érdeklődőket több mint egy hónapon keresztül az Eger Adventen – adta hírül Oroján Sándor Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezető.

– Ez azt is jelentette, hogy 152 ember dolgozott a téren az árusításban, s még majd' ennyien vállaltak ideiglenesen szerepet a programsorozatban, tehát a látogatókon túl közel 300 embernek is jó volt, hogy nem maradt el a rendezvénysorozat – tette hozzá. Összesen 38 árusító pont állt  a Dobó téren és a Zalár utcán.

Berényi Tamás az Agria Film. Kft ügyvezetője, főszervező kérdésünkre elmondta, összesen 250 fellépő fordult meg az Eger Advent színpadán. Ebből ráadásul 17 helyi zenekar,  előadó vagy formáció volt, s 6 városi intézmény oktatói és növendékei énekeltek. Mindezen túl 3 alkalommal sport- és táncprogramok  mozgatták meg a közönséget, s 4 egri kulturális szervezet összesen 64 képviselője vett részt a gyertyagyújtásokon, azaz az Egri Bikavér Borlovagrend, az Egri Borbarát Hölgyek, a fertálymesterek, s a Szent György Lovagrend is. Hozzátette, minderről 3 országos fedésű televíziócsatorna, több alkalommal tudósított, népszerűsítve ezzel városunkat.

Törőcsik Gábor, az Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője elmondta, utólag egyértelmű az a döntés, hogy Eger ünnepi fényeit fel kell kapcsolni és ünnepi programjait meg kell tartani, ez működött a turizmus szempontjából.

– Főleg karácsonykor és a szilveszter napján tetőzött a turistaforgalom. Többen voltak a városban, mint a Covid előtt, azaz 2019-ben. Mi természetesen előzetes népszerűsítéssel, hirdetésekkel segítettük ezt, például Budapesten is – közölte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában