Önkormányzati ülés

2023.02.23. 11:41

A gyöngyösi képviselő-testület minden tagja időben leadta a vagyonnyilatkozatát

A grémium egyperces néma felállással adózott a kommunista diktatúrák és az ukrajnai háború áldozatainak emléke előtt.

Sz. Sz. I.

A napirendi pontokat tárgyalja a gyöngyösi képviselő-testület

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Csütörtökön reggel megkezdte februári rendes ülését Gyöngyös képviselő-testülete. A jelenlévők egyperces néma felállással adóztak a kommunista diktatúrák áldozatainak napja alkalmából az atrocitások elszenvedői, illetve az egy éve kitört ukrajnai háborúban elhunytak emléke előtt. 

Az ülés a napirend előtti beszámolók elfogadásával kezdődött. Hiesz György polgármester arról számolt be a grémiumnak, hogy az önkormányzat pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló rendeletén alapuló felhatalmazás alapján, szociális ügyekben átruházott hatáskörben két esetben utasítottak el támogatási kérelmet. Egyik esetben a kérelmező családjában számított egy főre eső havi jövedelem meghaladta az önkormányzati rendeletben előírt jövedelemhatárt. 

A másik igénylő települési támogatás keretében nyújtható gyógyszertámogatás iránt nyújtott be kérelmet, de azt állapították meg, hogy a gyógyszerköltsége nem érte el az önkormányzati rendeletben meghatározott értékhatárt, azaz az egy főre eső jövedelem 30 százalékát. Felülvizsgálati eljárásra egy alkalommal került sor. Ennek során megállapították, hogy továbbra is jogosultak támogatásban részesülő, a települési támogatás keretében nyújtott méltányossági ápolási díjra, tette hozzá Hiesz György. 

Dr. Kozma Katalin jegyző arról beszélt, hogy a közösségi együttélés szabályainak megsértésével kapcsolatos hatósági ügyekben, átruházott hatáskörben, idén január 19. és február 15. között a közterületek rendeltetéstől eltérő használatával  kapcsolatos szabályok megsértése miatt 6, a parkolás rendjével kapcsolatos szabályok megsértése miatt 5 esetben hoztak figyelmeztető határozatot. A parkolás rendjének megsértése miatt egy esetben 20 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki. A tárgyidőszakban nem került sor eljárás megszüntetésére, részletezte dr. Kozma Katalin.

Dr. Végh Attila, az önkormányzat jogi és ügyrendi bizottságának elnöke beszámolójából kiderült, hogy a bizottság a február 14-i ülésén a polgármester, az alpolgármesterek, továbbá valamennyi önkormányzati képviselő és minden külső bizottsági tag vagyonnyilatkozatának alakszerűségi ellenőrzését elvégezte. Ennek során megállapították, hogy a 2023. évi vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének mindenki határidőben eleget tett. A vagyonnyilatkozatok tartalmát a bizottság nem vizsgálta, fogalmazott dr. Végh Attila. 

A gyöngyösi grémium ülése jelenleg a napirendi pontok tárgyalásával zajlik.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában