Kitüntetés

2023.02.05. 08:36

Díszpolgárokra várnak javaslatokat Gyöngyösön

A képviselő-testület tavasszal dönt az elismerések odaítéléséről.

Sz. Sz. I.

A Pro Civitate kitüntetés átadása 2022-ben

Forrás: Czímer Tamás

Városi kitüntetésekre vár felterjesztéseket a gyöngyösi önkormányzat. A Pro Civitate kitüntetés az önkormányzat által alapított legrangosabb elismerés. Olyan személyeknek és közösségeknek ítélhető oda, akik több éven keresztül kimagasló munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város jelentős fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. A díszpolgári címmel is járó elismerésből közösségek részére legfeljebb évente egy, egyének részére évente legfeljebb kettő adományozható. A kitüntetésre javaslatot tehet bármely gyöngyösi választópolgár, a képviselő-testület tagja, állandó bizottsága, a polgármester, az alpolgármesterek, gyöngyösi székhelyű, illetve tevékenységét részben vagy egészben Gyöngyösön kifejtő civil- vagy gazdálkodó szervezet, valamint alapítvány, illetve a gyöngyösi nemzetiségi önkormányzatok. A kitüntetésre az írásba foglalt, indokolással ellátott felterjesztések határideje: 2023. március 1.

Ugyancsak javaslatokat vár az önkormányzat a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetés adományozására. Az elismerés azon személyeknek adományozható, akik Gyöngyös városban az ifjúság érdekében a felterjesztés időpontját megelőző időszakban vagy nyugdíjba vonulásukat megelőzően több éven keresztül kiemelkedő nevelő-oktató munkát végeztek, akik a gyermekek, tanulók érdeklődését, fejlesztését szem előtt tartják, és akik az alkalmazott módszereikben követendő példaként szolgálnak a többi pedagógus számára. A kitüntetésből évente legfeljebb három adományozható. A díj egy óvodapedagógus, továbbá egy általános- vagy alapfokú művészeti iskolában tanító pedagógus, illetve egy középiskolában vagy felsőfokú oktatási intézményben oktató pedagógus részére ítélhető oda. 

A kitüntetésre javaslatot tehet bármely gyöngyösi választópolgár, a képviselő-testület tagja, állandó bizottsága, a polgármester, az alpolgármesterek, gyöngyösi székhelyű, illetve tevékenységét részben vagy egészben Gyöngyösön kifejtő civil vagy gazdálkodó szervezet, valamint alapítvány, intézményfenntartók, intézményvezetők, pedagógusok, iskolaszékek, intézményi tanácsok, érdekképviseletek, az intézményi diákönkormányzatok, a gyöngyösi nemzetiségi önkormányzatok. A kitüntetésre az írásba foglalt, indokolással ellátott felterjesztések határideje: 2023. március 1.


 




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában